Şalpazarı’nda sahipsiz sokak hayvanları için örnek uygulamalar

BHA muhabiri Mustafa Özcan’ın konuğu olan TRAHAYKO'dan Lütfiye Tüzün Kurban, sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Özcan / TRABZON-BHA

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Yönetim Kurulu üyeleri Şalpazarı’nı ziyaret etti. Kısa adı TRAHAYKO olan yönetim kurulu üyeleri konu ile ilgili İlçe Belediye Başkan Refik Kurukız’ı makamında ziyaret etmesin ardından Şalpazarı Tarım İlçe ve Hayvancılık Müdür Melahat Aslan ile de bir araya geldi. Ardından BHA muhabiri gazeteci Mustafa Özcan’ın konuğu oldu.

Trabzon Yaşam Platformu adına Şalpazarı ilçesini ziyaret eden Lütfiye Tüzün Kurban, yeni yasaya göre sokaklarda sahipsiz hayvan olmayacağını hatırlatarak, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda ilçe belediyelerinin sahipsiz kedi ve köpekleri kısırlaştırdığını söyledi.

Kısırlaştırmanın çipsiz hayvanlar için uygulanmadığını belirten Kurban, “Kısırlaştırılmanın yanında kuduz aşısı da ücretsiz olarak yapılıyor” dedi..

Bir köpeğin kısırlaştırmasının yapılmadığında 6 yılda 67 bin adet çoğaldığını ifade ederek, erkek köpeklerin saldırganlığının da arttığını belirtti.

 

Şalpazarı’nda sahipsiz sokak hayvanları için örnek uygulamalar