Kuyu-29 operasyonlarında 14 gözaltı

Muğla merkezli olarak, elebaşılığını Ahmet Tanyel’in yaptığı "Yılmazlar" organize suç örgütüne yönelik operasyon yapıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Muğla merkezli olarak, elebaşılığını Ahmet Tanyel’in yaptığı “Yılmazlar” organize suç örgütüne yönelik Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde “Kuyu-29” operasyonu düzenlendi. Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda, örgüt üyesi 14 şüpheli yakalandı ve suç örgütü çökertildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, suç örgülerini çökertme kararlılığını vurgulayarak, operasyonun Muğla merkezli olarak Trabzon, Antalya ve İzmir’de düzenlendiğini belirtti. Şüphelilerin, Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik baskı ve cebir kullanarak suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten yaralama, uyuşturucu madde imal ve ticareti, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve nitelikli yağma suçlarını işledikleri tespit edildi.

Operasyon kapsamında 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, çeşitli miktarda uyuşturucu madde, cep telefonları, senetler, ruhsatlar, plakalar, POS cihazları ve hard disk ele geçirildi.

Kuyu-29 operasyonlarında 14 gözaltı