46 yıl sonra gelen vefa

Sivas'ta 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftasında eşine ender rastlanan bir vefa örneği sergilendi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SİVAS-BHA

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un talimatıyla Sivas’ın ilk itfaiye şehidi olan Hüseyin Demir’in mezarı yenilendi, mezar taşına onun kahramanlık hikayesi işlendi.

BAŞKAN UZUN, SİVAS’IN İLK İTFAİYE ŞEHİTİ HÜSEYİN DEMİR’İ UNUTMADI  

1978 yılında Sivas Hükümet Konağı yangınında şehit olan İtfaiye eri Hüseyin Demir’e 46 yıl sonra gösterilen vefa bununla da sınırlı kalmadı. Ailesinin yaşadığı sokağa Hüseyin Demir’in ismi verilecek ve kahraman şehidimizin adı hafızalardan silinmeyecek. Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde özel bir köşe oluşturularak, Hüseyin Demir’in cesaret ve fedakârlığı meslektaşları tarafından da hatırlanacak.

Şehit Hüseyin Demir’in mezarını ziyaret ederek dua eden ve Sivas’ın ilk itfaiye şehidi olması nedeniyle hatırasının canlı kalmasını isteyen Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun “İtfaiyecilik hakikaten zor ve meşakkatli bir meslektir. Kendi hayatından önce hiç tanımadığı insanların can ve mal güvenliğini düşünen kahraman itfaiyecilerimizi fedakârlık ve cesaretlerinden ötürü kutluyorum.” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK: İTFAİYE ŞEHİTLERİ PANOSU

İtfaiyecilik Haftası etkinlikleri kapsamına Türkiye’de ilk olarak “Şehit Panosu” hazırlandı. Ülkemiz genelinde bugüne kadar görevi başında şehit olan 120 itfaiye erinin isim ve fotoğraflarının yer aldığı İtfaiye Şehitleri Panosu, Hüseyin Demir anısına oluşturulan köşenin hemen yanına konuldu.

BAŞKAN DR. ADEM UZUN “120 ŞEHİDİMİZ SONSUZA DEK YAŞAYACAK” 

Şehit itfaiyecilerimizi ve onların ailelerini onurlandırmak adına bu tür bir çalışma yapılmasını isteyen Başkan Adem Uzun “Şehidimiz Hüseyin Demir dışında görevi başındayken şehit olan 120 itfaiye eri olduğunu öğrendim. Hem şehitlerimizin adını yaşatmak hem de geride kalan ailelerini onurlandırmak adına Şehit Panomuzu hazırladık. Sivas’ta hayata geçirdiğimiz bu çalışmalarımızın diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum. Unutmayalım ki onların hepsi birer kahramandır. Hepsi birer sembol isimdir. Biz kahramanlarımızı asla unutmayacak ve onların adını yaşatmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, İtfaiyecilik Haftası münasebetiyle şehit itfaiye erlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve itfaiye camiasına da başsağlığı diledi.

46 yıl sonra gelen vefa