Borsada vergi karara bağlandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, borsa vergisinin artık gündemlerinden düştüğünü belirtti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, borsa vergisinin artık gündemlerinden düştüğünü belirtti. Yılmaz, “Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” ifadesini kullandı.

Vergi konularında önümüzdeki süreçte esas konunun istisna ve muafiyetlerin mümkün olduğunca daraltılması olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir” dedi.

Bloomberg’e verdiği röportajda, bankalar ve finans kuruluşlarının 2025’te geçecekleri enflasyon muhasebesinin ertelenebileceği yönündeki söylentilere de değinen Yılmaz, “Bir süre sonra bu Türkiye’nin gündeminden düşecek. Belki gelecek yıl da bunu tartışacağız ama 2026’da muhtemelen böyle bir tartışma olmayacak” yanıtını verdi.

50 milyon TL’nin altında olan KOBİ’ler için uygulamanın ertelendiğini hatırlatan Yılmaz, “Yatırımları gözetici bir çalışma yürütüyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Gelir İdaresi Başkanlığımız özellikle alternatifler üzerinde duruyor. Gerekirse bu konuda sonbaharda bir kanuni düzenleme yapabiliriz” dedi.

Borsada vergi karara bağlandı