Amasya Üniversitesi’nin hekim adayları beyaz önlüklerini giydi

Yeni hekimler önlük giyme töreninde... Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri önlüklerini giydi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Betül Yılmaz / Amasya-BHA

Amasya Üniversitesi ‘Tıp Fakültesi Birinci Sınıflar 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış ve Beyaz Önlük Giyme Töreni’ Milli Hâkimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Törene Amasya Belediyesi Başkanı Av. Turgay Sevindi, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kurt, Prof. Dr. Mehmet Kızılkaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Polat, Genel Sekreter Osman Akbaş, il protokolü, akademisyen-idari personel ile çok sayıda birinci sınıf öğrencileri ve aileleri katıldı.

Çağdaş Tıp Eğitiminin Tüm Gereklerini Yerine Getiriyoruz

Beyaz Önlük Giyme Töreninin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Polat; “2011 yılında kurulan Tıp Fakültemizde bugün itibari ile 11 profesör, 17 doçent, 42 doktor öğretim üyesi, 29 araştırma görevlisi, 339 öğrencimiz bulunmaktadır. Uzunca bir süre gayret ederek iyi bir Tıp Fakültesine geldiniz. Sizleri yetiştiren hocalarınızı, sizlerden hiçbir şey esirgememiş olan ailelerinizi tebrik ediyorum, gönülden selamlıyorum. Başarılı çalışmalarınızın Fakültemizde de artarak devam edeceğini biliyorum. Tıp Fakültemizin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.” dedi.

Önlüğünüz Kirlense Bile Yüreğiniz Kirlenmesin!

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ise açılış konuşmasında; “Amasya Üniversite Tıp Fakültesini tercih ederek, öğrenci merkezli bir üniversiteye adım atan Tıp Fakültesi öğrencilerimiz evinize hoş geldiniz. İyi ki Amasya’ya ve Amasya Üniversitesine geldiniz. Amasya Üniversitesi olarak; öğrencilerimizin derslerde kendilerini özgürce ifade edebilmelerini, ezberden uzak, üretken ve mesleğinde yeterli bilgiye sahip bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizi kendi evladımıza istediğimiz, isteyeceğimiz gibi kalite odaklı bir üniversite ortamında yetiştiriyoruz.

Altı yıl sonra mezun olduğunuzda Sabuncuoğlu Şerefeddin’in halef-selefleri olarak bu tarihsel mirası da yaşatacaksınız. Sizler hekimlik mesleğine ilk adımınızı bugün beyaz önlüğünüzü giyerek atıyorsunuz. Hepinize bu kutsal yolculukta başarılar diliyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ ifadesinde karşılığını bulacağımız doktor adayları olduğunuza yürekten inanıyorum.

Amasya’yı Hep Birlikte Daha İleriye Götüreceğiz

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Birinci Sınıflar 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış ve Beyaz Önlük Giyme Töreninde son konuşmayı yapan Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, ”Amasya; dünyanın ilk coğrafyacısı Strabon’a, Hekim ve Cerrah Sabuncuoğlu Şerefeddin’e devamında Osmanlı Devleti’nin ikinci kuruluşuna, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yola ev sahipliği yaptı. Bundan sonraki süreçte de Amasya Üniversite Tıp Fakültesini tercih eden 82 gencimize ev sahipliği yapacak. Rektör hocam, “Benim evlatlarım.” dedi. Ben de, kardeşlerim olarak başımızın üstünde çocuklarınız diyerek emanetlerinize sahip çıkacağım.” şeklinde konuştu.

Tören, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı, Müzik Eğitimi Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Akbulut Bilici ile Doç. Dr. Ali Bilici tarafından müzik dinletisi ve Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerinin giydirilmesinin ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Amasya Üniversitesi’nin hekim adayları beyaz önlüklerini giydi