Marmaris Devlet Hastanesi Poliklinik hizmetine başlıyor

Milletvekili Kadem Mete, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, İl Sağlık Müdürü Ali Burak Mülayim , Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya , Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü hastanede incelemelerde bulundular.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

S.Cemal SÜZEROĞLU / MUĞLA-BHA

Hastane hakkında açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Sağlık Bakanlığımız tarafından 11.11.2019 tarihinde ihalesi yapılan Marmaris 125 Yataklı Devlet Hastanesi kabulu yapılarak Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünce onaylanmıştır. Yeni hizmet binamız bodrum, zemin, 5 Normal kattan ibarettir. 1995 yılında inşa edilen 75 (yetmiş beş) yataklı mevcut hastane binası kapalı alanı 9904 m2 olup yeni hastane binası 33.891 m2’lik kapalı alana sahiptir. Böylelikle toplamda 20.053 m2 lik bir kapalı alan artışı olmuştur. Yine 44 olan poliklinik muayene oda sayısı 63’e, 3 olan ameliyat salonu sayısı da 6’ya yükselmiştir.

Mevcut hastane binasında toplamda 444 m2 alana sahip olan acil servis; yeni hastane binasında 1.840 m2’lik alana ulaşmıştır. Mevcut hastane binasında 4 yatak kapasiteli erişkin yoğun bakım ünitesi ile hizmet sunulmakta iken, yeni hastane binasında yoğun bakım yatak kapasitesi 12’si erişkin, 4’ü yenidoğan yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 16 yatak kapasitesine çıkacaktır. Hastanemizde 10 cihaz kapasiteli hizmet vermekte olan Hemodiyaliz Ünitesi yeni hastaneye taşınma sonrası ilerleyen süreçte 20 cihaza çıkarılabilecektir.

Mevcutta Armutalan Ek Hizmet binasında 6 (altı) Diş Ünit kapasitesi ile hizmet vermekte olan Ağız Diş Sağlığı Poliklinikleri, yeni hastane binasına taşınacak ve ilerleyen süreçte 14 Diş Ünit kapasitesine çıkarılacaktır.

Ayrıca yeni hizmet binamızda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, Yanık Ünitesi, Palyatif Bakım Merkezi, Endoskopi ve Kolonoskopi Ünitesi, 2 Dijital Röntgen, 1 MR, 1 CT, 1 Mamografi, 1 Kemik Dansitometri, 8 USG cihazlarından oluşan Görüntüleme Merkezi ile Biyokimya, Patoloji ve Mikrobiyoloji Laboratuvarları da hizmet verecektir.

Normal doğum oranlarının arttırılması ve sezaryen doğum oranlarının düşürülmesi yönünde ‘Bakanlığımızın Anne Dostu Hastane Projesi’ kapsamında fiziki kapasitesi uygun olan tüm sağlık tesislerimizde tek kişilik Travay-Doğum- Lohusa odaları (TDL Odası) oluşturulması istenmekte olup halihazırda mevcut hastanemizde bulunmamaktadır. Bu kapsamda Bakanlığımız planlamalarına uygun olarak yeni hastane binamızda 3 adet Travay-Doğum- Lohusa odaları (TDL Odası) faaliyete geçecektir. Bununla birlikte anne adaylarını bilgilendirmek amacıyla Gebe Okulu da kurulacaktır.

Marmaris Beldibi mevkiinde yapımı tamamlanan yeni hizmet binamızda poliklinik ve diş polikliniği hizmetlerimiz 23.09.2024 tarihinde başlayacaktır
Yataklı servislerimiz, yoğun bakımlar, laboratuvar, acil servis hizmetleri mevcut binada hizmet vermeye devam edecektir. 26.09.2024 tarihinde Bilgisayarlı Tomografi cihazının taşınmasına başlanacaktır, tahmini 5 gün içerisinde demontaj ve montaj işlemleri tamamlanacaktır. Bu süre zarfında mevcut binamızda devam eden tüm birimlerin (Yoğun bakım, tüm yataklı servisler gibi) yeni hizmet binamıza taşınması planlanmaktadır.

Marmaris’imize yakışır , donanımları ile vatandaşımızın derdine çare olacak 125 Yataklı Hastanemiz için Milletin Adamı Recep Tayyip Erdoğan’a Önceki Dönem Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya , Bakanımız Kemal Memişoğlu’na , Milletvekilimiz Yakup Otgöz’e emeği olan herkese Marmaris’imiz adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi

Marmaris Devlet Hastanesi Poliklinik hizmetine başlıyor