Burhaniye Ticaret Odası, zeytinyağı imalatçılarıyla sezon öncesi sektör değerlendirme toplantısı düzenledi

Burhaniye Ticaret Odası, zeytinyağı imalatçısı fabrika sahipleri ile sezon öncesi bir sektör değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda zeytinyağı imalatçısı olan Mesut Ağacık’ın başkanlık ettiği toplantıda sektörün kritik konuları masaya yatırıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir – BHA

Toplantıda işçi ücretleri, enerji maliyetleri ve tahsiriye ücretleri gibi zeytinyağı üretimini etkileyen ekonomik unsurlar ayrıntılı olarak değerlendirildi. Bunun yanı sıra, zeytinyağı fiyatları, Burhaniye Zeytinyağı ibareli coğrafi işaretin tanıtımı ve kullanımı üzerinde duruldu. Ayrıca Burhaniye Ticaret Odası tarafından sunulan laboratuvar hizmetleri ve yapılan analizlerin sektöre sağladığı faydalar ele alındı.

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise son dönemlerde zeytinyağı sektöründe gündeme gelen tahşiş sorunu oldu. Bu konuda alınabilecek önlemler ve yapılan çalışmalar görüşüldü. Güney Marmara Kalkınma Ajansı ( GMKA ) ile Burhaniye, Edremit ve Ayvalık Ticaret Odaları ve Edremit Ticaret Borsası tarafından yürütülen zeytinyağı lisanslı depo projeleri de değerlendirme konusu oldu.

Toplantı sonunda, Burhaniye Ticaret Odası’nın zeytinyağı sektörüne sunduğu hizmetlerin daha verimli hale getirilmesi için atılacak adımlar üzerinde duruldu ve sektör temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı.

Burhaniye Ticaret Odası, zeytinyağı imalatçılarıyla sezon öncesi sektör değerlendirme toplantısı düzenledi