Muğla kırsalında değişim için ortak tarım politikası

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla işbirliği ve güvene dayalı Ortak Tarım Politikası (OTP) Ağı’nın 26. Bölgesel İzleme ve Değerlendirme Toplantısına ev sahipliği yaptı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUĞLA-BHA

Bu toplantıda, kırsal alanlardaki değişim hikayesini birlikte yazma amacıyla, kamu ve özel sektör kurumlarının bir arada çalışması hedeflendi.

Toplantı, IPARD III programı kapsamında Muğla’nın kırsal kalkınmasına katkı sağlayacak yeni projeler, yatırımcı çiftçilere verilecek destekler ve proje kriterleri hakkında görüş alışverişi yapmak üzere gerçekleştirildi. Muğla Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, TKDK İl Koordinatörü Arzu Akar ve Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş’ın konuşmalar yaptığı toplantıya, AB Yapısal Uyum Yönetimi Otoritesi Daire Başkanlığı adına Nihal Burhan da sunumlarıyla katkı sağladı.

Toplantı, kırsal bölgelerin kalkınmasında yerel aktörlerin bir araya gelerek daha güçlü projeler oluşturması ve kırsal alanda tarımın sürdürülebilirliğini artıracak adımlar atılması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Muğla kırsalında değişim için ortak tarım politikası