Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatına başlandı

Milas’ın Emek Mahallesi'nde yer alan kampüs alanı içerisine yapılması planlanan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşaat çalışmaları resmen başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

S. Cemal SÜZEROĞLU / MUĞLA-BHA

Milas’ın Emek Mahallesi’nde yer alan kampüs alanı içerisine yapılması planlanan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin inşaat çalışmaları resmen başladı. Temel kazı çalışmalarına başlanan projenin modern eğitim olanakları sunması planlanıyor.

24 derslikli bir hizmet binası ve 4 atölye binası ile teknik eğitimde önemli bir merkez olması hedeflenen yeni okul binasında elektrik atölyesi, metal atölyesi, motor atölyesi ve tesisat atölyesi yer alacak. Yeni okulun Milas’ın en büyük okulu olacağı belirtiliyor.

Proje ihalesi 10 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının sözleşmesi 14 Ağustos 2024 tarihinde imzalandı. Toplamda 510 gün sürecek inşaat, 325.565.000,00 TL bedelle tamamlanacak. Proje, Fiba İnşaat Sanayi Ticaret Ltd.Şti ile Mabeyn İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti firmaları tarafından yürütülüyor.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, inşaatın bölgeye büyük katkı sağlayacağını ve mesleki eğitimde önemli bir adım atıldığını belirtti.

 

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatına başlandı