Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Siber tehditlere karşı koruyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'da yaşanan patlamaların ardından siber tehditlerin yeniden gündeme geldiğini belirtti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan’da yaşanan patlamaların ardından siber tehditlerin yeniden gündeme geldiğini belirtti. Bakan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM) çalışmalarının stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Uraloğlu, “Elektronik haberleşme altyapısını siber tehditlere karşı koruyoruz. Hızlı tespit ve erken müdahale imkanı sağlıyoruz,” dedi.

USOM’un, 2013 yılından bu yana siber güvenlik çalışmalarını hızlandırdığını ifade eden Uraloğlu, kritik altyapıların güvenliğini sağlamak, kişisel verileri korumak ve ulusal savunma kabiliyetini artırmak gibi çok yönlü çalışmalara dikkat çekti. Merkez, her gün 422 büyük saldırıyı ve 11 milyon zararlı erişim isteğini engellediğini belirtti.

Bakan, ayrıca siber güvenlik alanında yerli ve milli projeler geliştirdiklerini, “Avcı”, “Azad”, “Kasırga” ve “Atmaca” gibi projelerin ulusal siber güvenliğe önemli katkılar sağladığını söyledi. Uraloğlu, insan kaynağının geliştirilmesine yönelik uygulamalı eğitim laboratuvarlarının da hayata geçirildiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Siber tehditlere karşı koruyoruz