Giresunlu Uğur Turan Kırıklareli Valisi oldu

Resmi Gazete'de valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayınladı. Buna göre aslen Giresun'un Yağlıdere ilçesinden olan ve yaklaşık 1,5 ay önce İstanbul Başakşehir Kaymakamı iken Bursa Gemlik Kaymakamı olan Uğur Turan Kırıklareli Valisi olarak atandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GİRESUN-BHA

Giresun’un Yağlıdere ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Gemlik Kaymakamı Uğur Turan’da 2 Ağustos 2024 tarihinde atandığı Gemlik Kaymakamlığı görevini sadece 1,5 ay sürdürdü. Uğur Turan, son valiler kararnamesi ile Kırklareli Valiliği’ne atanarak önemli bir terfi almış oldu.

Öte yandan daha önce Giresun Valisi iken Manisa Valiliği görevine atanan Enver Ünlü ise Mülkiye Baş Müfettişi olarak Merkeze alındı.

Uğur Turan kimdir?

Giresun Yağlıdereli olan Turan 1968 yılında İslam Köyünde doğdu. 1985 yılında Gümüşhane Mareşal Fevzi Çakmak Öğretmen Lisesi’nden 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1990 yılında Giresun’da Kaymakam adayı olarak başladığı meslek hayatına Tokat-Almus, Edirne-Meriç Kaymakam Vekilliği ile devam etti. Kaymakamlık Kursu’nu üstün başarı ile tamamlayan Uğur Turan, kendi isteğiyle Sivas-Ulaş Kaymakamlığına atandı. Daha sonrasında Diyabakır-Hazro, Trabzon-Yomra Kaymakamlıklarında çalıştı. 2006 yılında Niksar Kaymakamı olarak atanan Uğur Turan, Niksar’da güzel işler başardı. 2011 yılında Niksar’daki görevi son bulan Turan, ardından Gaziantep-Şahinbey Kaymakamlığı, Kütahya Vali Yardımcılığı, Turgutlu Kaymakamlığı, Başakşehir Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile en son bulunduğu Başakşehir Kaymakamlığı görevinden Bursa-Gemlik Kaymakamlığı görevine atanmıştı. Son kararname ile Kırıklareli Valisi oldu.

Giresunlu Uğur Turan Kırıklareli Valisi oldu