19 Eylül Gaziler Günü programı duyuruldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUĞLA-BHA

Her yıl 19 Eylül’de, Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verilişinin yıl dönümü olarak kutlanan Gaziler Günü etkinlikleri, bu yıl da Milas’ta kapsamlı bir programla gerçekleştirilecek. Milas Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek etkinliklerin detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Tören Programı:

Tarih: 19 Eylül Perşembe

Saat: 11.00

Yer: Atapark Meydanı

Törende, Milas Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile bayraklar göndere çekilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban tarafından yapılacak.

Törenin ardından, gaziler ve davetliler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi’nde düzenlenecek kutlamalara katılacak.

Özel Etkinlik:

21 Eylül Cumartesi günü, Milas Kaymakamlığı tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi üyeleri ve aileleri için özel bir tekne turu düzenlenecek.

Gaziler Günü boyunca Milas’ta resmi daireler, askeri kurumlar, özel kuruluşlar ve karargahlar Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile donatılacak.

Kaymakam Mustafa Ünver Böke’nin Gaziler Günü Mesajı:

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Böke, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanının verildiği günün yıl dönümünü ‘Gaziler Günü’ olarak kutlamaktayız. Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’ndaki önderliğiyle milletimize bağımsızlık yolunu açmış, ‘Gazi’ unvanını en onurlu şekilde taşımış bir lider olarak, tüm gazilerimiz için bir simge olmuştur. Onun ilke ve devrimleri doğrultusunda gösterilen azim ve kararlılık, bugünkü huzur ve refahımızın temelidir.”

Kaymakam Böke, mesajında ayrıca, tüm gazilere şükranlarını sunarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanın bağımsızlığı uğruna hayatını feda eden tüm gazileri rahmetle andığını, hayatta olan gazilere de sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilediğini belirtti.

19 Eylül Gaziler Günü programı duyuruldu