Cumhur ittifakından zehir zemberek açıklama:“Belediyecilik, zeybek oynamak değildir”

AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Emre Karaöz ve MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Çay ortak bir basın açıklaması yaptı ve muhalefeti eleştirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cemal SÜZEROĞLU/ MUĞLA-BHA

AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Emre Karaöz ve MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Çay ortak bir basın açıklaması yaparak, geçtiğimiz günlerde birçok taşınmazın satışını gerçekleştiren CHP’li Yatağan Belediyesini eleştirerek adeta topa tuttu. Ismarlama isimlere birçok taşınmazın yok pahasına satıldığına işaret eden Cumhur İttifakı ortakları, “hoyrat satışları takip ediyor ve belediye başkanını açıktan uyarıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Cumhur İttifakı ortağı AK Parti ve MHP İlçe Başkanları yaptıkları yazılı basın açıklamasında, “Kıymetli hemşerilerimizin de bildiği ve yakinen takip ettiği üzere; geçtiğimiz aylarda Yatağan Belediye Meclisinde Cumhur ittifakının yoğun itiraz ve şerhlerine rağmen CHP’li belediye meclis üyelerinin tamamının evet oyu ile belediyemize ait bir takım taşınmazların satılması için yetki verilmişti. Bu yetki kapsamında, Yatağan Belediye Başkanlığı tarafından da 09.09.2024 tarihinde yapılan ihale ile Belediyemize ait birçok taşınmaz yok pahasına ve ısmarlama isimlere satılmıştır. Yani, 31 Mart seçimleri sürecinde köy köy, mahalle mahalle gezerek Atatürkçülük naraları atıp, zeybek oynayan Belediye Başkanı Mesut Günay, daha ilk sınavında başarısız olmuş, başkaca hiçbir çare için kafa yormadan Cumhur İttifakı Belediyeciliği döneminde 2.000 dönemden 2.500 dönüme çıkan Belediyemizin taşınmazlarını “ para bulamıyoruz “ bahanesi ile yok pahasına satmıştır.

“Ahmet Aras’ta Sepetçioğlu oynayıp, bu yaşananlara seyirci kalıyor”

Basın açıklamalarında Muğla Büyükşehir Belediyesini yeni taşınmazlar almasını da eleştiren Cumhur İttifakı ortakları, “Yine, 31 Mart seçimleri sürecinde köy köy, mahalle mahalle gezerek sepetçioğlu oynayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da bu sürece adeta seyirci kalmış, satışları engelleme yolunda en ufak bir adım dahi atmamıştır. Daha trajikomik olan ise Yatağan Belediyesi tarafından ” para bulamıyoruz ” bahanesi ile taşınmaz satışı yapılırken, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından astronomik rakamlarla taşınmaz alımı gerçekleştirilmesidir. Öyleyse, ya Büyükşehir Belediyesinin Yatağan belediyesinden haberi yoktur. Ya da Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay CHP’li Büyükşehir Belediyesinden yardım dahi istemeksizin taşınmazları hoyratça satmaktadır.

“Cevap her ne olursa olsun, gerçek ortadadır!”

“Belediyeciliği zeybek oynamak zanneden CHP’li Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, 5 yıllık görev süresinin daha 6. ayında Belediyemize ait taşınmazları satmaya başlamış olup, böyle giderse 5 yılın sonunda Yatağan Belediyesinin herhangi bir taşınmazı kalmayacaktır. Yatağan Cumhur İttifakı İlçe Başkanları olarak, tüm hemşehrilerimize işbu hoyrat satışları yakınen takip ettiğimizi bildiriyor ve sayın Belediye Başkanını da açıktan uyarıyoruz. ” sayın başkan, fütursuzca sattığınız bu taşınmazlar şahsınızın veya ailenizin değil, öz be öz Yatağan halkının malıdır! “

Cumhur ittifakından zehir zemberek açıklama:“Belediyecilik, zeybek oynamak değildir”