Kore Gazisi Hulusi Gönenç: “Kore’de savaştık”

19 Eylül Gaziler Günü'nde, 93 yaşına giren Kore Gazisi Hulusi Gönenç de göğsündeki madalyalarla Kore'de Türk askeri olarak savaştığı dönemleri aktardı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşar TONBAK/ ANKARA-BHA

19 Eylül Gaziler Günü’nde, tüm gazilerin gaziler günü kutlanırken 93 yaşına giren Kore Gazisi Hulusi Gönenç, göğsündeki madalyalarla gururla gösterdi ve Kore’de Türk askeri olarak savaştığını aktardı.

Beypazarı İlçesinde yaşayan 7 çocuk ve 20’nin üzerinde torun sahibi, torununun torununu gören Hulusi Gönenç, yaşadığı kızının evinde kendisine iyi bakıldığını ve sağlığının iyi olduğunu söyledi.

Yaşadığı evinde ziyaret ettiğimiz Kore Gazisi Hulusi Gönenç, şunları kaydetti:

“22 Yaşında bir askerdim. Mersin Limanında bizi gemilere bindirdiler ve 25 gün derken Kore’ye vardık. Orada limandan da bizi Cemse araçlarıyla aldılar ve 3 gün yolculuğun ardından savaş bölgesine ulaştık. Kore’de savaşı kazandık ve Türkiye’ye şerefli bir Türk askeri olarak döndük. Amerikan gemisiyle gittik ve geceli gündüzlü olarak 25 günde denizden çıktık. Güney Kore’ye vardık. Güney Kore o zamanlar çok fakir bir ülkeydi. Kore’de 4 aya yakın kaldık. Türk askerinin güç ve kudretini 1950’li yıllarda k’lerde uzaklarda Kore’de de gösterdik. Hiç bir hastalığım yok, çok şükür iyiyim, çocuklarımda iyi bakıyorlar.”

Göğsünün sağ tarafında Kore tarafından verilen madalyaları, sağ tarafında da Türkiye tarafından verilen madalyaları taşıyan Gönenç, “Madalyaları gururla taşıyorum. Türkiye’yi asla böldürmeyiz, hiç kimse Türkiye ve Türk askerine şaka yapmasın. Zamanı gelince gücünü gösterir. O zaman dünyanın kaç bucak olduğunu anlarlar” ifadesinde bulundu.

Kore Gazisi Hulusi Gönenç: “Kore’de savaştık”