Kurum: İş dünyamızın yanında olmaya devam edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç’ın konuğu oldu. Bakan Kurum, “İş dünyamızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara – BHA

ASO Meclis Başkanı Celal Koloğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katıldığı toplantıda, yüksek teknolojili ürün ihracatında lider olan Ankara’da sanayinin daha da gelişmesi, yeni sanayi bölgeleri kurulması için atılacak adımlar ele alındı. Ankaralı sanayicilerin sorun ve taleplerini aktaran ASO Başkanı Seyit Ardıç, desteklerinden dolayı Bakan Kurum’a teşekkür etti. Bakan Kurum da, “İş dünyamızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 60 yıllık köklü geçmişi ve yaklaşık 10 bin üyesi olan Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) konuğu oldu.

ASO Başkanı Seyit Ardıç’ın ev sahipliğinde, ASO Meclis Başkanı Celal Koloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ankaralı sanayicilerin katıldığı toplantıda, Başkent’te sanayinin daha da gelişmesi için atılacak adımlar ele alındı; sanayicilerin sorun ve talepleri değerlendirildi.

Toplantı sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Kurum, “Ankara Sanayi Odası’nda başkentimizin ve ülkemizin kalkınmasında büyük katkılar sunan sanayicilerimizle bir araya geldik. Yeni sanayi alanları, fuar merkezinin bir an önce bitirilmesi ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere istihdam ve teknoloji odaklı yatırımları da ele aldık. İş dünyamızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ARDIÇ: HATAY’DA İLK KONTEYNER KENTİ ASO KURDU

ASO Başkanı Seyit Ardıç da yaptığı konuşmada, Bakan Kurum’un 6 Şubat depremleri sonrası bölgenin yeniden yapılanması ve olası Marmara depreminin yıkıcı etkilerini minimum düzeye indirmek için başta kentsel dönüşüm olmak üzere yürüttüğü faaliyetleri çok değerli bulduklarını belirtti. Ankara Sanayi Odası’nın 6 Şubat depremleri sonrası afet bölgesine yönelik çalışmalarını anlatan ASO Başkanı Ardıç, “Hatay’da tam donanımlı 300 konteynerden oluşan ilk konteyner kenti, ASO Yaşam Merkezi adıyla çok kısa sürede hayata geçirdik. Ankaralı sanayicilerimizin destekleriyle depremden etkilenen diğer bölgelerle birlikte toplamda 500’e yakın konteyneri depremzedelerimizin kullanımına sunduk” dedi. Başkan Ardıç, deprem bölgesindeki sanayi tesislerinin bir an önce faaliyete geçmesi için “Tersine Göç” kampanyasını da ilk kez ASO’nun başlattığına dikkat çekti.

ARDIÇ: ANKARA’DA YENİ SANAYİ BÖLGELERİNE İHTİYAÇ VAR

Son dönemde Marmara bölgesindeki yatırımcılardan Ankara’da sanayi arazisi tahsisi konusunda çok sayıda talep aldıklarını belirten ASO Başkanı Ardıç, yeni genişleme sahaları açılmasının önemine değindi. Ankara’da Geri Dönüşüm İhtisas OSB kurulması gerektiğini de belirten Başkan Ardıç, “Geri Dönüşüm İhtisas OSB’nin sanayi bölgelerine yakın olması da çok önemli. Türkiye’de ilk olacak böyle bir OSB için Bakanımız Sayın Murat Kurum’un sağlayacağı destek bizler için çok önemli” ifadelerini kullandı.

ANKARA YÜKSEK TEKNOLOJİLİ İHRACATTA LİDER

ASO’nun hazırladığı Ankara’nın Dış Ticaret Analizi ve Teknolojik Boyut Çalışma Raporu’na da değinen Başkan Ardıç, teknoloji sınıflandırması verilerine göre Ankara’nın ihracatında yüksek teknoloji ihracatı payının yüzde 13 ile, yüzde 3,8 olan Türkiye ortalamasından ve diğer 5 büyük sanayi ilinden yüksek olduğuna dikkat çekti. ASO’nun Türkiye’nin en büyük Teknoloji Üssü’nün kurmak için çalışmalara başladığını söyleyen Başkan Ardıç, “Malıköy’den Sincan’a uzanan sanayi havzasının odağında ve 5 büyük OSB’nin ortasında konumlanacak Ankara Teknoloji Üssü, başkentimizin teknolojiye dayanan yüksek katma değerli üretimini daha üst seviyelere çıkaracaktır. Hedefimiz, ülkemizin başkentini sanayi ve teknolojinin de başkenti yapmak” dedi.

Ankara Sanayi Odası’nın yeşil dönüşüm sürecinde üyelerine verdiği desteklere de değinen Başkan Ardıç, ASO 2. OSB’nin Türkiye’nin 1 numaralı Yeşil OSB Belgesi’ni aldığını da hatırlattı.

Bakan Kurum’un, Ankaralı sanayicilerin sorunlarını, çözüm önerilerini ve taleplerini de dinleyip değerlendirdiği toplantıya, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ASO Başkanı Yardımcısı Ercan Ata, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Osmanbeyoğlu, Ertuğrul Onat, Levent Akçakoca, Meclis Üyesi ve Madencilik Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Bülent Aksu, Meclis Üyesi Ramazan Yön, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Cansız, Genel Koortinatör Prof. Dr. Yavuz Cabbar, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmet Dinçer, Ekonomi Müşaviri Prof. Dr. Murat Çetinkaya ile Ankaralı sanayiciler katıldı.

Kurum: İş dünyamızın yanında olmaya devam edeceğiz