Duayen ressam Mustafa Ayaz vefat etti; Ankara Kent Konseyi’nden büyük vefa

Çağdaş Türk resim sanatının önde gelen sanatçılarından Prof. Dr. Mustafa Ayaz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ömrünü sanata veren ve kazandığı servetini de sanat için harcayan Ayaz’ın vefatı için “Yeri doldurulamaz bir kayıp” mesajı paylaştı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara / BHA

Trabzon’un Çaykara ilçesinin Kabataş köyünde doğan Mustafa Ayaz ortaokul son sınıfta resim yeteneğiyle dikkat çekti. Gazi Eğitim Enstitüsünün resim bölümünden mezun olan Ayaz, resim öğretmenliği ve atölye şefliği yaptı.

1988’den beri kendi atölyesinde resim sanatını sürdüren ve yurt içinde 60’ı aşkın kişisel sergi açan Ayaz 19 ödül kazandı. Farklı kıtalarda birçok ülkede 400’den fazla resmi koleksiyonlarda yer alan sanatçının 4 bine yakını da yerli koleksiyonlarda eseri bulunuyor. Başkent Balgat’ta kurduğu Mustafa Ayaz Müzesi’nde sanatçının eserleri sergileniyor.

CENAZESİ KOCATEPE’DE

Ünlü sanatçının cenazesi, Çarşamba günü Kocatepe Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

ANKARA KENT KONSEYİ’NDEN TAZİYE; “YERİ DOLDURULAMAZ BİR KAYIP”

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Türk Resim sanatının Büyük Ustası, kültür ve sanat dünyamızın önemli ve öncü isimlerinden, Ayaz Plastik Sanatlar Müzesi kurucusu Prof. Dr. Mustafa Ayaz’ı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Ayaz’ın vefatını ‘Yeri doldurulamaz bir kayıp’ olarak değerlendiren Yılmaz’ın mesajı şöyle;

“Aynı zamanda Ankara’mızın da kültür sanat camiasında silinmez izler bırakan merhum Prof. Dr. Mustafa Ayaz’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet dileriz”

Duayen ressam Mustafa Ayaz vefat etti; Ankara Kent Konseyi’nden büyük vefa