TEKNOFEST takımından İsa Bal’a ziyaret

Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşen TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları finallerinde ürettikleri cihaz ile Hayvancılık Teknolojileri alanında Ticarileşme Potansiyeli Ödülü kazanan İMİ Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi Pinayn Takımı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ı ziyaret etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

S. Cemal SÜZEROĞLU / MUĞLA-BHA

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’a ziyarette bulunan İMİ Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Önder Acaray, İMİ Fen Ve Teknoloji Lisesi öğretmeni Musa Efe Işılak Pinayn Takımı öğrencileri Asya Gündoğdu, Birsu Peker, Doğukan Dönmez, Ece Aydın, Irmak Hamarat, Yağız Efe Sırış Hayvancılık Teknolojileri alanında Ticarileşme Potansiyeli Ödülü kazanan Büyükbaş Süt Hayvanlarında Mastitis Erken Uyarı Sistemi üzerine geliştirdikleri proje ile ürettikleri cihaz sayesinde hayvanların sağlık ve konforunu sağlamayı ve süt üretiminde verimliliği artırmayı hedefledikleri belirterek projeleri hakkında paylaşımlarda bulundular.

Pinayn Takımı, yarışma alanlarında gençlerle bir araya gelen TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından da tebrik edilen takım, 4 gün süren final heyecanını ödülle taçlandırdılar. İMİ Kolejinin genç mucitleri, Anlık Rahat Mastitis Uyarı Teknolojisi (ARMUT) adını verdikleri cihazlarını sundukları TEKNOFEST Yarışma Jürisinden büyük beğeni toplarken ticarileşme potansiyeli en yüksek ödülüne layık görüldüklerini belirtti.

Öğrencileri gururlandıran başarılarından dolayı tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa BAL, “Öğrencilerimiz, ilçemizi gururlandıracak başarılı proje geliştirdiler ve Ticarileşme Potansiyeli Ödülü kazandılar. Hepsini yürekten kutluyorum. Öğrencilerimizin bu başarılarında emekleri bulunan İMİ Fen Ve Teknoloji Lisesi okul idaresini, öğretmenlerini tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

TEKNOFEST takımından İsa Bal’a ziyaret