Ankara Kent Konseyi ve Ankara Kulübü Derneği Başkent’in değerlerini yaşatacak

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özarslan ve ekibi Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Ziyarette Ankara'nın ihtiyaçlarına yönelik iş birlikleri konuşuldu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NİSA NUR BACAK / ANKARA-BHA

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özarslan, dernek yönetimi Ankara seymenleri ve bacıerenler ile Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyete ziyaret etti. Ziyarette Başkent Ankara’nın ihtiyaçlarına yönelik iş birlikleri konuşuldu.

Ziyarette Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Süleyman Basa, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Şevket Bülend Yahnici, AKK Yürütme Kurulu Üyesi ve Çalışma Grupları Genel Koordinatörü Ömer Şan, Ankara Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Ferhan Özkara, Feramuz Üstün ve Orhan Kemal Erkılıç da bulundu.

AKK Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, “Ankara Kulübü Derneği olarak Ankara’ya katkı vermeye, çalışmaya ve üretmeye devam ediyorlar. Hepsi Başkent Ankara’nın kent kültürü ve kimliğinin daha gelişmiş ve kente aidiyet sahiplik duygularının yükselmesine vesile olacak şekilde kayda geçirilmiş, yaygınlaştırılmış hale gelmesi için hep birlikte çaba harcamamız gereken bir döneme giriyoruz.” dedi.

Ankara 85 milyonun gözbebeği vurgusu yapan, YİK Başkanı Şevket Bülend Yahnici, “Ankara’nın en eski, en köklü sivil toplum kuruluşlarından Ankara Kulübü Derneği, Ankaralılık şuurunu, ahi kültürünü, seymen geleneğini yaşatmış, Ankara kültürüne katkı sunmuştur. Kültür, sanat, folklör alanlarında elinden geleni yaparak nitelik ve nicelik olarak ileriye taşımak hepimizin sorumluluğu. Dolayısıyla, Ankara Konseyi hepimizin ev sahibi olduğu bir yer.” dedi.

Ankara’nın Türklüğün ve Anadolu’nun kalbi olduğunu belirten Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özarslan, “Cumhuriyet’in, medeniyetin şehri Ankara’da seymenlik geleneğini yaşatmaya çalışıyoruz. Cumhuriyet ve Ankara bir bütündür. Seymenlerimiz de Ankara gibi siyaset üstüdür. Biz Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara’dan tarafız, olmaya da devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“Ankara ortak paydamız, sorumluluk almayan hazırız”

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ankara hepimizin ortak paydası… Kurucu liderin talimatıyla, öngörüsüyle meydana gelen bu kenti temsil eden yapı her birimizin vazgeçilmezidir. Bu kentin, bu coğrafyanın değerlerini muhafaza etmeliyiz. Ankara Kent Konseyi de bu değerleri yaşatan bir yapı. Anadolu’nun en ücra köşesindeki insanın da ikametgahı Ankara’dır. Ankara’nın ortak paydamız olduğunu Ankara Kulübü Derneği’nin yaşattığı değerler üzerinden anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz. Bu şehrin bir paydaşı olarak sorumluluk almaya hazırız.”

Ankara Kent Konseyi ve Ankara Kulübü Derneği Başkent’in değerlerini yaşatacak