Ergin Ataman’ı Güney Kıbrıs’ta çıldırtan pankart

Son EuroLeague şampiyonu Panathinaikos, hazırlık maçında İsrail temsilcisi Maccabi ile karşı karşıya geldi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Son EuroLeague şampiyonu Panathinaikos, hazırlık maçında İsrail temsilcisi Maccabi ile karşı karşıya geldi. Maç, Güney Kıbrıs’ta oynandı ve Yunan taraftarlarının açtığı provokatif pankart nedeniyle büyük bir tartışma konusu oldu.

Panathinaikos’un başantrenörü Ergin Ataman, maç boyunca hakemlere gösterdiği sert tepkilerle öne çıktı. Maçı 88-75 Maccabi kazanırken, Ataman’ın hakemlere yönelik öfkesi ve bir pankart krizi maçın en çok konuşulan olayları arasında yer aldı.

Mücadelenin son çeyreğinde, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılına atıfta bulunan ve “Türklerden kanlı Kıbrıs işgali” yazılı bir pankart, Yunan taraftarlarının bulunduğu bölümde açıldı. Bu pankart, tribünlerde büyük bir tepkiye neden oldu.

Pankartın ekranlara gelmesinden kısa bir süre sonra, Panathinaikos’un başantrenörü Ergin Ataman sahaya girerek hakemlere sert tepkilerde bulundu. Bitime 8:57 dakika kala hakemlere “Beni oyundan atın” diyerek diskalifiye edilmesini talep eden Ataman, çift yumruk hareketiyle oyundan atıldı. Yunan basını, Ataman’ın Cedi Osman’a yapılan bir faule tepki gösterdiğini belirtti, ancak pankartın da Ataman’ın tepkisini tetiklediği öne sürüldü.

 

Ergin Ataman’ı Güney Kıbrıs’ta çıldırtan pankart