İzmir’de yoğun yağış: Yollar sele döndü, bazı binaların istinat duvarı çöktü

İzmir'in Seferihisar ilçesinde gece 02.00'de başlayan ve öğle saatlerine kadar süren yoğun yağış sele neden oldu. Bazı ilçelerde yollar göle döndü, bazı binaların istinat duvarı çöktü. 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

İzmir’de şiddetli yağış nedeniyle sel meydana geldi. Menderes’in Ahmetbeyli mahallesi Maydonoz Koyunda yol çöktü. Arabalar denize kadar sürüklendi. Seferihisar’da Çolak İbrahim Bey mahallesi 95 Sokak’taki bir inşaatın ise istinat duvarı çöktü. Bina güvenlik tedbirleri sebebiyle tahliye edildi.

Çok sayıda ev ve araba zarar gördü

Yağışın şiddetini artırması ile zemin katta bulunan ev ve iş yerlerini su bastı. Menderes ilçesi Özdere Mahallesi 14 Evler Sahili’nde apartmanın istinat duvarı çöktü. Ölü ya da yaralananın bulunmadığı olayda 1 kamyon ve 2 otomobil zarar gördü.

Mahalle muhtarı “Yağış gece etkili oldu. Yaptığımız ilk incelemelerde istinat duvarının gece saat 02.00 sularında çöktüğünü düşünüyoruz. Yan binaları şimdilik boşaltmak durumunda kaldık. Yetkililerle istişare içinde çalışacağız. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Meteoroloji uyarmıştı

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü’nden dün yapılan açıklamada “Seferihisar başta olmak üzere Menderes, Torbalı, Kemalpaşa ve Bayındır gibi ilçelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve deniz üzerinde su hortumu gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli ve tedbirli olunması duyurulur” uyarısı yapılmıştı.

 

 

İzmir’de yoğun yağış: Yollar sele döndü, bazı binaların istinat duvarı çöktü