Birol GÜNGÖRDÜ / ÇANAKKALE-BHA
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toroman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu’nun yanı sıra çok sayıda protokol mensubu, Kültür Yolu Festivalinde ÇOMÜ tarafından düzenlenen sergileri ve etkinlikleri ziyaret etti.
Bakan Mumcu, Doç. Dr. Onur Tatar tarafından düzenlenen “Çiçeklere Övgü Hikea ya da Yeryüzü Çanakkale” sergisinde yaptığı açıklamada eserlerin çok çarpıcı ve dikkat çekici olduğunu belirterek sergiyle ilgili bilgiler aldı.
Rektör Erenoğlu ise; “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da; kültür, sanat, spor, atölyeler, bilimsel çalışmalar ile kültür yolu festivaline katkı sunduk. Üniversitemizin tüm salonları ve etkinlik alanları bu yıl da festival için ayrıldı. Ulusal uluslararası nitelikte pek çok sergiyle izleyicilerle buluşacağız.” diyerek festivale projeleriyle destek veren ÇOMÜ mensuplarına teşekkür etti.
Festival boyunca açık olan, ÇOMÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Tatar tarafından düzenlenen “Çiçeklere Övgü Hikea ya da Yeryüzü Çanakkale” sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yeşim Zümrüt, Prof. Halide Okumuş, Doç. Dr. Ergün Arda, Öğr. Gör. Dr. Mehmet Coşar, Arş. Gör. Canalp Sipahi ve ÇASEM’den Murat Biçer katkılarıyla düzenlenen “Porselene Giden Yolda Mavi Beyaz” Sergisi, İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Arslan ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyhan Boztepe katkılarıyla düzenlenen “Taşa Toprağa Övgü” Sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ayşe Güler, Doç. Dr. Ergün Arda katkılarıyla düzenlenen “Coğrafya Geleneğin Kaderi Çanakkale” Sergisi, Doç. Dr. Seyhan Boztepe katkılarıyla düzenlenen “Anmak – Anlatmak, Çanakkale 1915” Sergisi ziyaretçilerden tam not aldı.
Çanakkale Kültür Yolu Festivali boyunca ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri her gün sahne alarak şehrin dört bir yanında katılımcılarla buluştu.
ÇOMÜ Kurumsal İletişim Direktörlüğünden Gökçe Güzel ise festivalde çocuk etkinlik alanında tasarım, üretim, ileri dönüşüm atölyeleriyle festival boyunca çocuklarla buluştu.
Sergiler ve atölyelerin ardından düzenlenen konserler ile sona eren Çanakkale Kültür Yolu Festivali 9 günün ardından sona erdi