Türkiye Ümit Milli Takımı, San Marino’ya yarım düzine gol attı

Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup eleme maçında San Marino'yu deplasmanda 6-1 mağlup etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup eleme maçında San Marino’yu deplasmanda 6-1 mağlup ederek gruptaki 3. galibiyetini elde etti. Gruptan çıkma şansı kalmayan milliler, San Marino karşısında aldığı bu farklı galibiyetle moral buldu.

İLK YARIDA 6 GOL

Maça hızlı başlayan Türkiye, 10. dakikada Bartuğ Elmaz‘ın penaltı golüyle öne geçti. Kaptan Bartuğ, 15. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak durumu 2-0 yaptı. San Marino, turnuvadaki ilk golünü 17. dakikada Ciacci ile buldu ve farkı 1’e indirdi. Ancak milliler, 33. dakikada Livan Burcu‘nun penaltıdan attığı golle farkı yeniden 2’ye çıkardı. 37. dakikada Bartuğ’un asistinde Cihan Çanak skoru 4-1’e getirdi. İlk yarının son golünü ise Burak İnce 45+1.dakikada kaydetti ve milliler soyunma odasına 5-1 önde gitti.

İkinci yarıda da topa daha çok sahip olan Türkiye, oyuncu değişikliklerinin de etkisiyle tempoyu arttıramasa da 90+2’de Emir Ortakaya’nın kafa vuruşuyla bir gol daha buldu ve sahadan 6-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla milliler, grupta 10 puana ulaştı.

Türkiye Ümit Milli Takımı, bir sonraki maçını 11 Ekim’de Letonya’ya karşı iç sahada oynayacak.

Türkiye Ümit Milli Takımı, San Marino’ya yarım düzine gol attı