Isparta’da da yeni eğitim-öğretim yılı zili çaldı

Isparta'da 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, Ali Haydar Albayrak İlkokulu'nda düzenlenen törenle başladı. Törene Vali Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Recai Ocak, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ISPARTA-BHA

Törendeki konuşmasına dün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı’yı anarak başlayan Vali Baruş, “Öncelikle, Tunceli Ovacık ilçesinde zırhlı araç kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı ve 3 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerimizin ve milletimizin başı sağ olsun.

2024-2025 eğitim öğretim yılında; okul öncesinde, 113 okul, 299 derslik, 508 öğretmen, 9.836 öğrenci, ilkokullarda; 175 okul, 1.205 derslik, 1.827 öğretmen, 22.528 öğrenci, ortaokullarda; 127 okul, 1.461 derslik, 2.318 öğretmen, 22.461 öğrenci, liselerde, 88 okul, 1.281 derslik, 2.567 öğretmen, 26.596 öğrenci özel eğitimde; 11 okul, 52 derslik, 134 öğretmen, 252 öğrenci olmak üzere, ilimiz genelinde; 514 okul, 4.298 derslik, 7.354 öretmen ve 81.673 öğrenci ile eğitim vereceğiz.

Valilik ve kaymakamlıklar olarak öğrencilerimizin 2024-2025 eğitim öğretim yılını güvenli bir ortamda geçirebilmesi için her türlü trafik ve güvenlik tedbirini aldık. Kolluk birimlerimiz okullarımızın güvenliği konusunda okul idarelerimizle yakın bir iş birliği halinde gerekli tedbirleri eğitim yılı botunca devam ettirecektir.

Yeni eğitim öğretim yılına yürürlüğe konulan yeni bir yaklaşımla başlıyoruz. “Türkiye yüzyılı maarif modeli” eğitimde birçok yenilikler getirmektedir. Bu modelde öğrencilerimize daha fazla bilgi vermeden ziyade onları hayata daha iyi şartlarda hazırlamak için daha fazla beceri edindirme amaçlanmaktadır. Eğitimde millî değerlerin önemini vurgulanmaktadır. Mesleki ve teknik eğitime daha fazla önem verilmesi ön plana çıkmakta, ailelerin eğitim surecine aktif bir şekilde dahil edilmesi amaçlanmaktadır. Bu sınıflarda eğitim verecek öğretmenlerimizin yeni uygulamalarla ilgili olarak bilgilendirilmesi çalışmaları eğitim yılı başlangıcından önce yapılmıştır. Süreç içerisinde yeni maarif modeli kapsamındaki uygulama eğitimi çalışmalarına devam edilecektir.

Kıymetli öğretmen arkadaşlarım, öğrencilerimizin milletimizin beklentilerine cevap verebilecek şekilde yetiştirilmesinde sizlerin rolü yadsınamaz bir gerçektir. Çocuklarımız, eğitim sürecinde sizlere emanet edilmiş birer cevherdir. Ülkemizin geleceğini emanet edeceği bu cevherleri ortaya çıkaracak, ülkemiz için birer değer haline getirecek olan sizlersiniz.

Başöğretmen Atatürk’ün şu sözleri hatırınızdan çıkarmayınız; ‘Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler veriştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir… Sizin basariniz, Cumhuriyetin basarisi olacaktır.’

Geleceğin mimarları olan siz kıymetli öğretmenlerimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözlerine layık nesiller yetiştireceğine yürekten inanıyoruz.

Değerli öğrenci velilerimiz, kıymetli ailelerimiz, eğitim süreci sadece öğretmenlerimizin emek ve çabalarıyla sağlıklı olarak yürütülebilecek bir süreç değildir. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında sizlerin çocuklarımıza yaklaşımı eğitim öğretim sürecinde öğretmenlerimizle her aşamada iş birliği yapması büyük önem taşımaktadır. Unutmayalım; çocuklarımız zamanın yüzde 90’ını aileler ile geçirmektedir. Yapılan araştırmalara göre okuldaki eğitim çocukların yetişmesinde en az yüzde 50 paya sahiptir. Okuma ve diğer faydalı alışkanların çocuklarımıza kazandırılmasında ailenin önemi son derece önemlidir. Çocuklarımızla birlikte zaman geçirmeye, gayret edelim. Okul-aile birliği toplantılarına mutlaka katılalım, öğretmenlerimizin çocuklarımızla ilgili verdiği bilgilerin ve tavsiyelerin mutlaka takipçisi olalım.

Sevgili öğrenciler, sizle aileleriniziniz ve milletimizin geleceğisiniz. Sizlerin en iyi şekilde yetişmesi ve günün şartlarının gerektirdiği niteliklere uygun ve donanımlı olarak yetiştirilmesi temel amacımızdır. Atatürk’ün şu sözleri sizlere rehber olacaktır. ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız memleketi asil ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.’

Sizlerin bu vasiyeti yerine getirebilmek için canla başla çalışacağına tüm kalbimizle inanıyoruz. Sözlerime burada nihayet verirken, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının Türkiye’mize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, ailelerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını bir kez daha temenni ediyor, yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencelerimize üstün başarılar diliyorum” dedi.

Tören sonunda Vali Baruş, öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çalarak sınıflara geçti.

Okulda 1. sınıf öğrencilerinin derslerine katılan Vali Baruş onlarla bir süre sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi.

Isparta’da da yeni eğitim-öğretim yılı zili çaldı