Bakan Tekin duyurdu: Okullar şehitlere saygı duruşuyla açılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev sırasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 4 askerimizin ardından, tüm Türkiye genelinde saygı duruşu yapılacağını açıkladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde görev sırasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 4 askerimizin ardından, tüm Türkiye genelinde saygı duruşu yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin, “Kahraman şehitlerimize minnetimizi göstermek amacıyla, 81 ilimizde Bakanlığımıza bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızda 9 Eylül 2024’te, yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü, bayrak töreni öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunacağız” dedi.

Tunceli’de meydana gelen trafik kazasında şehit düşen askerlerimizin acı haberini derin bir üzüntüyle aldıklarını ifade eden Tekin, Maarif camiası olarak şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmanın bir borç olduğunu vurguladı. Bakanlık, bu törenin öğrencilerde vatan sevgisini güçlendirmek ve şehitlerimize olan minneti göstermek amacıyla düzenleneceğini belirtti.

Tekin, konuşmasının sonunda şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerimize de acil şifalar diledi.

Bakan Tekin duyurdu: Okullar şehitlere saygı duruşuyla açılacak