Vali Balcı: Çocukların başarılarını önemsiyorum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Balcı: Çocukların başarılarını önemsiyorumCumhuriyetin 100. yıl dönümünde güzel sanatları çocuk ve gençlere sevdirmek, yeteneklerini ortaya çıkarmak için hazırlanan 25 projenin tanıtımı Van YYÜ’de yapıldı. Vali Ozan Balcı, “Çocukların akademik başarılarını önemsediğimiz kadar sanatsal, sportif, kültürel başarılarını da önemsiyoruz. Onların hayallerini gerçekleştirmeye katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
 
Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocukların Yüzünü Güldürüyor Projesi Başlıyor. Vali Ozan Balcı’nın tanıtımına katıldığı ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan projeler, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Van YYÜ, Milli Eğitim ve Gençlik Spor Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürütülecek.
 
Proje tanıtımında konuşan Vali Ozan Balcı, “Kültür ve sanat projeleri şehirlere şehir olma özelliğini katıyor. Bu tür projeler çocukların hayallerine, yaşamlarına değer katan projelerdir. Her çocuk aslında sanattan anlar. Çocukların akademik başarılarını önemsediğimiz kadar sanatsal, sportif, kültürel başarılarını da önemsiyoruz. Eğitime, bilgiye, bilime, kültüre, sanata dost bir Vali olarak bunları desteklemekten büyük mutluluk duyuyorum.
Burada gelecek nesiller için yaptığımız çalışmaları, şehrin geleceğini, çocukların hayallerini konuştuk. Onların hayallerini gerçekleştirmeye katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kültür ve sanatla ilgili birçok alanda çalışmalarımız var. Van’a çok güzel bir kültür merkezi kazandırıyoruz. İlçelerimize 12 adet çocuk-bebek kütüphaneleri yapıyoruz. Türkiye’nin en zengin kütüphanelerini ilimizdeki okullara kuruyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. (Rıdvan Can)

Vali Balcı: Çocukların başarılarını önemsiyorum