Rize’de Av Sezonu Açıldı..Vali ” VİRA BİSMİLLAH” Dedi

Rize Valisi " VİRA BİSMİLLAH" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize / BHA

Denizler’de 15 Nisan’da başlayan  av yasağı,1 Eylül 2024 tarihi, saat  ’00.00’ itibariyle kalkınca Rize Valisi İhsan Selim BAYDAŞ , Gündoğdu Balıkçı Barınağında yapılan, 2024-2025 Av Sezonu açılış  törenine katıldı ve “VİRA BİSMİLLAH” dedi.

Açılış Törenine Vali BAYDAŞ ile birlikte, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Rize İl Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genc, Rize Ak Parti İl Başkanı Yılmaz Katmer, RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Gemi Sahipleri, Aileler, Tayfalar ve Halk’da katıldı.

Vali ” VİRA BİSMİLLAH” Dedi

Açılış töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Halk oyunları ekibinin horon gösterisi ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Rize İl Müftüsü Naci ÇAKMAKCI  açılış duası  yaptı,  pasta kesimi gerçekleştirildi. Vali BAYDAŞ, alanda bulunan çocuklara sürpriz yaparak, onları yanına çağırdı ve pasta kesimini yapmalarını ve onların “VİRA BİSMİLLAH ” demelerini istedi. Çocukların Bismillah diyerek gerçekleştirdiği pasta kesiminin ardından, havai fişek gösterisi ve meş’aleler eşliğinde balıkçı tekneleri denize uğurlandı.

Rize Valisi BAYDAŞ  törende yapmış olduğu konuşmada” Bu gece itibarıyla denizlere açılacak ve rızkını Mavi Vatan’da  arayacak olan tüm balıkçılarımıza ‘Vira Bismillah’ diyoruz. Sezon boyunca avcılık kurallarına titizlikle uyulması ve doğal kaynakların korunması büyük önem taşıyor. Tüm balıkçılara kazasız, belasız ve bereketli bir sezon diliyorum.” dedi.

Rize’de Av Sezonu Açıldı..Vali ” VİRA BİSMİLLAH” Dedi