Başkent Gençlik Meclisi Avrupanın Başkentinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkent Gençlik Meclisi Avrupanın BaşkentindeTürkiye’de Gençlerin Başardığı Tarihi Bir An
 
Avrupa Gençlik Forumu her sene Avrupa Gençlik Başkenti ünvanını farklı şehirlere vermektedir. 2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanının Ankara’ya verilmesi için çalışmalarını sürdüren Başkent Gençlik Meclisi, Avrupa’ya yeni model sunmaktadır. Bu model her gencin kendi özgünlüğü  içerisinde yaşadığı kente dahil olduğu bir modeldir. Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil ECER başkanlığında Avrupa Parlamentosundaki programa katılan gençlik meclisi yürütme kurulu üyeleri, cumhuriyetin 2.yy’ına girerken Türkiye için gençlik alanında  tarihi bir an’ın gerçekleştiğini dile getirdiler.
 
Başkentteki Gençlik Modeli Türkiye İçin En İşlevsel Modeldir
Program kapsamında Belçika’nın başkenti Brüksel’de olan Gençlik Meclisi heyeti katılımcılık için çeşitli gençlik STK’ları ve Avrupa devletleri Gençlik Meclisleri ile bir araya geldi. Program hakkında bilgi veren Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil ECER, “ Avrupa Parlamentosunda gençlik ve katılım üzerine Başkent Gençlik Meclisimizin faaliyet ve politika önerilerini Avrupa Birliği üye devletlerin tamamından katılan temsilciler ile paylaştık. İçerisinde bulunduğumuz küresel düzlemin artık gençlerin yaşam inşa etme süreçlerine cevap vermediğini on yıllardır tartışıyoruz fakat bir türlü çözüm bulunamıyordu.
2020’den beri Ankara’da gençliğin güçlendirilmesine odaklanan gençlik meclisi bir çözüm modeli sundu. Başkent Gençlik Meclisi Modeli kimseyi ayrıştırmadan, tüm farklılıkları zenginlik ekseninde değerlendiren ve siyaset üstü bir katılım modeli sunmaktadır. Türkiye için en iyi gençlik modeli olarak ön plana çıkan katılımcılık çabası bu gün Avrupa Birliği’nin en etkili organı olan Avrupa Parlamentosunda tartışılmaktadır.” dedi. (Karadeniz Son Havadis)

Başkent Gençlik Meclisi Avrupanın Başkentinde