Ardahan ormanlarında nadir Reishi mantarı bulundu

Ardahanlı vatandaş Sebahattin Hanoğlu, geçtiğimiz günlerde ormanda yaptığı gezide nadir bulunan Reishi Mantarı'nı fark etti ve bu keşfi kayıt altına aldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardahan ormanlarında nadir Reishi mantarı bulundu

ARDAHAN-BHA

Hanoğlu, mantarın görüntüsünü telefonuyla çekerek Google’a yükledi ve böylece mantarın “Reishi Mantarı” olduğunu öğrendi.

Hanoğlu, bu nadir mantar türünün bulunduğu ormanların korunması gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Hanoğlu, Reishi Mantarı’nın ekosistem açısından önemli olduğunu ve ormanların bu tür değerli mantarlardan korunması gerektiğini ifade etti.

Reishi Mantarı Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Reishi Mantarı, Ganoderma cinsine ait bir mantar türüdür ve sağlık yararları ile bilinir. Anavatanı Çin, Japonya ve Kore olan bu mantar, geleneksel tıpta tedavi ve beslenme amaçlı kullanılır. Çin’de “ölümsüzlük mantarı” olarak adlandırılan Reishi Mantarı, ilk endüstriyel ilaç üretimi çalışmalarında organ fonksiyonlarını geliştirdiği ve yaşamı uzatıcı etkileri olduğu gözlemlenmiştir. Günümüzde gıda takviyesi olarak yaygın şekilde yapay yetiştiriciliği yapılan mantar, ilaç, gıda takviyesi ve kozmetik sektörlerinde kullanılır.

Ardahan ormanlarında nadir Reishi mantarı bulundu