Aslan, TOGG Açılış Törenine Katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aslan, TOGG Açılış Törenine KatıldıTürkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG), Gemlik’teki fabrikası hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen açılışa, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan da katıldı.
TÖREN ALANINA GELDİ
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun Bursa’nın Gemlik ilçesindeki dev üretim fabrikası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan tesisin açılışına siyasiler, bürokratlar, kamu ve özel sektör temsilcilerinin de aralarında bulunduğu davetliler katıldı. Açılış töreni saat 18.00’de Togg’un teknoloji ile sanatı birleştiren gösterisiyle başladı. “Togg Senfoni Orkestrası”, geleneksel ile yarının dünyasını bir araya getiren yeni nesil bir sanat performansı ortaya koydu. Gösteride, İstiklal Marşı’nı icra eden 50 kişilik orkestrayı, yeni medya sanatçısı ve ödüllü besteci Mehmet Ünal ile bir robot yönetirken, üretim bandındaki robotlar da İstiklal Marşı’nın icrasına eşlik etti. Montaj tesisinden yapılan canlı yayınla ilk akıllı cihaz C-SUV, seri üretim bandından indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seri üretim bandından inen “Anadolu” isimli kırmızı renkteki C-SUV’u kullanarak TOGG çalışanlarının alkışları arasında tören alanına geldi.

TOGG, TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİK GELİŞİMİNE ENGEL OLMAK İSTEYENLERE BİR KARŞI KOYMADIR
Açılışa katılan ve üretilen araçları inceleyen Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan ‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılına girdiğimiz bu günlerde otomotiv sektöründe yapılan bu girişim 60 yıllık hayalin ve hasretin bir sonucudur. Togg, Türkiye’nin teknolojik gelişimine engel olmak isteyenlere bir karşı koymadır. Şakir Zümre’yi, Vecihi Hürkuş’u, Nuri Demirağ’ı, Nuri Killigil’i, devrim otomobilini engelleyen mihraklar çok şükür Togg’umuzu engelleyemediler. Bundan sonra geliştireceğimiz teknolojik ürünleri de engelleyemeyecekler. Tamamen yerli ve milli imkânlarla üretilen bu aracımız, otomotiv piyasasında dışa bağımlı yapıyı ortadan kaldıracak ve pazarda ülkemizin elini ciddi boyutta güçlendirecektir. Üretilen elektrikli araçlarımız gerek fiyat politikası gerekse iklim stratejisi olarak ülkemizin adını uluslararası arenada duyurabilecek durumdadır. Bu ve bunun gibi yerli ve milli yatırımlarla ülkemizin ekonomik olarak daha da güçleneceğine eminiz. Bu gurur 85 milyonun; tüm milletimizin ortak inancı ve gururudur. Türkiye’nin yerli ve milli otomobilinin üretiminde emeği olan, destek veren, dua eden ve bu proje ile gurur duyan herkese şahsım ve milletimiz adına teşekkür ederim’’ dedi.
TÜRKİYE’NİN RENKLERİ KULLANILDI
Kampüsün resmi açılışından sonra seri üretim sürecine geçmesi öngörülen Türkiye’nin akıllı otomobili Togg, “Anadolu”, “Gemlik”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” isimlerini taşıyan “Türkiye’nin Renkleri” ile yollarda olacak. Üretim kapasitesi yıllık 175 bine ulaştığında 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak Togg Gemlik Kampüsü’nde, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı modelde 1 milyon araç üretilmesi planlanıyor.Ayrıca Togg için üretilmesi planlanan bataryalar konusunda da büyük gelişme sağlandı. Yerli ve milli imkanlarla üretilen aracın bataryası da Uluslararası bir ortak ile yine Gelmik’te Batarya Geliştirme Merkezinde üretilecek. (kalehaber.net)

Aslan, TOGG Açılış Törenine Katıldı