Isparta’nın panoramik ve doğal seyir terasında çalışmalar başlıyor

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehrin cazibe merkezleri Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı ve Kirazlıdere’den sonra Çünür Tepesi’ni de şehre kazandırmak için harekete geçti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Isparta’nın panoramik ve doğal seyir terasında çalışmalar başlıyor

Çünür Tepesi, yapılacak düzenlemelerle Isparta’nın Panoramik ve Doğal Seyir Terası olarak şehrin hizmetine sunulacak. Bölgede incelemelerde bulunan Başkan Başdeğirmen,Kirazlıdere, Kirazlıtepe, Andık Deresi’nden sonra şehrimizi en güzel gören yerden, mesirelik alanımız olarak bir alternatifimizi daha ortaya koyuyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önceki dönemde Kirazlıdere ve Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanını şehre kazandırmış, bu bölgeler hem Isparta’da yaşayan vatandaşlar hem de il dışından gelen misafirlerin büyük beğenisini kazanmıştı. Her mevsim oldukça yoğun ilgi gören bu iki bölgenin yanı sıra Başkan Başdeğirmen, uzun yıllardır atıl durumda kalan Isparta’nın Panoramik ve Doğal Seyir Terası Çünür Tepesini de kente kazandırmak için kolları sıvadı.

Isparta Belediyesi, Çünür Tepesinde 133.000 metrekarelik alanın tapusunu almıştı. Tepenin eteklerinde bulunan yerlerle birlikte toplam 225.000 metrekarelik alanda Çünür Tepesi Projesi hazırlandı. Bölgede ticari alanlar, yürüyüş-koşu parkuru, dağ kızağı, piknik alanları gibi birçok etkinliğin yapılabileceği yerler oluşturulacak.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye başkan yardımcıları ve ekibiyle birlikte Çünür Tepesinde incelemelerde bulunarak, bölgede yapılacak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Çünür Tepesinin şehrin manzarası, doğallığı ve doğasıyla en güzel yerlerden birisi olduğunu belirterek, bu bölgenin atıl bir durumda olduğunu uzun yıllarca bakımsız kaldığını söyledi. Ekibiyle birlikte Çünür Tepesinde incelemelerde bulunduklarını dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Burada uygulayacağımız projeye ilişkin görüşüyoruz. Yürüyüş, bisiklet yolları, bu alana çıkmak için füniküler ve farklı sistemler düşünüyoruz. Buraya otomobillerle çıkışı engellemek istiyoruz. Bölgede dağ kızağı projemiz var. Burada etkinlikleri artırmamız gerekiyor. Burada camimiz var, onların bakımları da yapılacak. Taş duvarlar, beton duvarlar yapılacak. Bugün itibariyle yapılacak çalışmalarımızı arkadaşlarımızla istişare ettik. Bölgede güzel altyapı oluşturmak için istişarelerimiz devam edecek. Kirazlıdere, Kirazlıtepe, Andık Deresi’nden sonra şehrimizi en güzel gören yerden, mesirelik alanımız olarak bir alternatifimizi daha ortaya koyuyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Isparta’nın panoramik ve doğal seyir terasında çalışmalar başlıyor