Isparta’ya 11 adet güneş enerji santrali yapılacak

Isparta Belediye Meclisi Ağustos Ayı İlk toplantısında önemli gündem maddelerinden birisi de kentin çeşitli bölgelerine yapılacak olan Güneş Enerji Santrali Projesi oldu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Isparta’ya 11 adet güneş enerji santrali yapılacak

Türkiye genelinde güneş enerjisi kurulumunda en yüksek seviyeye ulaşan iller arasında Isparta’nın yer aldığını belirten Başdeğirmen, bu başarıyı daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

Kentin birçok noktasına kurulacak olan GES Proje bölgelerini tek tek açıklayan Başkan Başdeğirmen ifadelerinde ; “Biliyorsunuz ki Türkiye’deki iller arasında en fazla güneş enerjisi yapmış iliz. Tabi ki bu yeterli mi? Değil. Bizim 25’e çıkmamız lazım. 16 megawatt güneş enerjisi belediyemizin giderini karşılamıyor. 16’ya çıkmamız gerekiyor ama 16’ya çıkmak için de kota bekliyoruz. Taleplerimiz var. Örneğin Davraz Mahallesi’ndeki Kapalı Pazar Yeri’nin üzeri Güneş Enerjisi Panellerinin  kurulabileceği şekilde dizayn edildi. Oraya müracatımızdan 1.2 megawat  oradaki TEDAŞ’la olan anlaşmazlıktan kaynaklı oldu. Onu çözmeye çalışıyoruz.  Onu çözdükten sonra 1.2 megawat da Davraz Mahallesi Pazar Yeri Üzerine, 1.2’de yeni yapmış olduğumuz Otogarın üzerine taleplerimiz devam ediyor. 3 megawatta Yakaören Köyü üzerinde 35 bin metrekare kiralamış olduğumuz alana olmak üzere taleplerimiz  devam ediyor.  Oralara boşluk yakalandığı anda yapacağız. Ancak bunların dışında, 11 tane ayrı yerde Güneş Enerjisi panelleri kurmaktır. Bu çalışma kurduğumuz bu yerdeki alanların giderlerini karşılamak için yapılan bir çalışmadır. Mehmet Tönge Mahallesi Kapalı Pazar yeri, Binbir Evler Kapalı Pazar Yeri,  Fatih Spor Tesisleri kapalı alan, Park Ve Bahçelerin yeni yapmış olduğumuz alanı,  Kirazlıdere Restoran Tesisi’nin üzeri,  Andık Deresi Bezirgan Sufrası’nın üzeri, Kirazlı Tepe,(henüz açmadık), Emre Spor Tesisi’nin olduğu alan,(Gece aydınlatmalı spor alanımız. Çok elektrik tüketten alanlardan bir tanesi,) Bir tanesi de Akkent’te yapmış olduğumuz TOKİ  Pazar Yerinin Üzeridir. Bunlarla alakalı bir güneş enerji santrali kurulumu ihalesine çıkacağız. Bu konuda belediye başkanına yetki verilmesi lazım .Belediye başkanı aldığı yetkiyle süreci takip ederek, GES kurulmasını başlatmış olacak. İzinler alındı. Kotalar da sıkıntı yok.” İfadelerini kullandı.  

Isparta’ya 11 adet güneş enerji santrali yapılacak