Ankara’nın Ayaş ilçesinde tarih yaşatılacak, korunacak

Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu’na hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Demircioğlu, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan ile dernek yöneticileri, seymen ve bacıerenlerden oluşan heyeti kabul etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Ayaş ilçesinde tarih yaşatılacak, korunacak

BHA-ANKARA

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, beraberindeki dernek yöneticileri, Seymen ve Bacıerenlerden oluşan  heyet ile birlikte ziyaret ettiği Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu’na görevinde başarılar dileyerek, yeni dönemin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

TARİHİ MİRASI YAŞATMA ÇABASI…

Tarihi kültürel değerlerin yaşatılması, insana ve topluma yatırım odaklı yapılacak tüm etkinliklere en üst düzeyde katkı sağlamak adına her daim işbirliğine hazır olduklarını dile getirdiği konuşmasında  Metin Özaslan, Tarihi İpek Yolu üzerinde konumlanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış medreseler şehri Ayaş’ın tarihteki öneminden bahsederek, “Ayaş ilçemiz sahip olduğu tarihi kültürel değerleri, tarım hayvancılık, jeotermal kaynakları açısından önemli bir ilçemizdir. Ankara Kulübü olarak Ayaş’ta Seymenlik ve Bacıerenlik geleneği başta olmak üzere tarihi mirasımızı yaşatmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda hizmete açtığımız Ankara Kulübü Derneği Ayaş Şubesi Selami Başer Konağı’mızı bir kent müzesine dönüştürerek, ilçemiz kültür yaşamına değer katmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

KÜLTÜRÜ KORUMA ADINA DESTEĞE HAZIR…

Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu da Ankara Kulübü Derneği heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediye olarak Ayaş’ın sahip olduğu eşsiz tarihi ve kültürel zenginliklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması anlamında işbirliği ve tecrübe paylaşımına ve Ankara Kulübü Derneği Ayaş Şube’nin çalışmalarına destek vermeye her zaman hazır olduklarını  kaydetti.

Ziyarette, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu’na  Ankara Kulübü Geleneksel Ankara Ezgileri albümü ile dernek yayını kitaplardan hediye ederek, Seymen heykeli takdiminde bulundu.

Ankara’nın Ayaş ilçesinde tarih yaşatılacak, korunacak