SONSUZA DEK CUMHURİYET

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SONSUZA DEK CUMHURİYETUlu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının 99 yıl önce Türkiye’yi dört bir yandan kuşatmış düşmanları yenerek kurduğu Cumhuriyet’in yıldönümünü kutlu olsun.

“Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur.” Mustafa Kemal Atatürk

29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, bir ulusun kulluktan kurtuluşunun, çağdaş düşünen, özgür bireyler yaratma hedefinin ve ulus anlayışına geçişin simgesidir. Türk Milleti’nin en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı bugün Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Yarın ise tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

VALİ HATİPOĞLU, “ECDADIMIZIN EMANETLERİNİ KORUMAYA ANT İÇMİŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ EVLATLARIYIZ”

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu Cumhuriyet’in ilanının 99. yıl dönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Milletin kaderini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.” inancıyla başlayan Kurtuluş Savaşı’mızda büyük bir mücadele veren kahraman ve fedakâr milletimiz zafere ulaşarak Cumhuriyet’e kavuşmuştur.

Tarihi şan ve şerefle yazılı Asil milletimiz büyük yıkıntılar, uzun süren sefaletler, öldürücü ihanetlere rağmen her defasında fıtratının gereği olarak ayağa kalkmayı, küllerinden yeniden doğmayı başarabilmiştir. Bu da gösteriyor ki milli şerefi inşa eden milletin basireti, dirayeti ve hamiyetidir. Kendi bağrından çıkardığı kahraman evlatlarıyla Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk halkı, Cumhuriyetin gerçek sahibidir. 99 yıldır olduğu gibi hiçbir güç, hiçbir zaman Cumhuriyet’imize zarar veremeyecektir.

Cumhuriyeti aziz kılan bir başka özellik ise onun “kimsesizlerin kimsesi” olmasıdır. Adaletin ve fırsat eşitliğinin halk tabanına yayılması Cumhuriyet sayesinde olmuştur. Bugün ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun vatan evlatlarının yetenek ve emekleriyle ulaşamayacakları nokta yoktur. Cumhuriyetin gerçek sahibi de gerçek hamisi de millettir ve milletin her bireyi sahiplikte de hamilikte de eşit hak ve sorumluluklara sahiptir.

Vefa ve minnet borcumuz olan şanlı ecdadımız bize sadece kutlu miraslarına sahip çıkma ödev ve sorumluluğu bırakmışlardır. Biz de ömrümüzün son nefesine, kanımızın son damlasına kadar emanetlerini korumaya ant içmiş Türkiye Cumhuriyeti evlatlarıyız.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları başta olmak üzere; 99 yıldır Cumhuriyet’e katkı sunan atalarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyor; ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

Cumhuriyetin gerçek sahibi olan milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi. (Hüseyin Kömür)

SONSUZA DEK CUMHURİYET