Şiddetli yağışlar heyelana neden oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şiddetli yağışlar heyelana neden oldu

Mehmet Bülent ALP/TRABZON-BHA

Şiddetli yağışlar Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde 22 mahallede hasara neden oldu. Şiddetli yağışlar sonrasında hasar gören mahallelere giderek, yerinde incelemeler yapan Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal,  vatandaşlara geçmiş olsun dileklerde bulundu.

Yağışlar sonrası ilçe merkezinden geçen Fol Deresi’nde suyun debisi yükselirken vatandaşların endişeli oldukları gözlendi. İlçeye bağlı Mahallelerde akan küçük ve büyük ırmaklarda taşan suların birçok mahalle yollarında heyelanlara neden oldu. Kısa süreli ulaşıma kapanan mahalle yolları Vakfıkebir Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler tarafından ulaşıma açıldı.

Şiddetli yağışların başladığı ilk andan itibaren gelen ihbarları değerlendirerek iş makinelerimiz ve araçlarımızla birlikte çalışmalara başladıklarının altını çizen Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal; Büyükşehir Belediyemizde bizlere iş makineleri ve araçlarıyla destek oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. 22 mahallemizin çeşitli bölgelerinde heyelanların yaşandığını tespit ettik. Sel sularının oluşturduğu heyelanların hasar verdiği mahalle yollarımızı hızla ulaşıma açtık. Kapalı olan mahalle yolumuz kalmadı. Heyelanların temizlenmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bizler her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Rabbimiz ülkemizi ve milletimizi daha büyük afet ve felaketlerden muhafaza eylesin.” dedi.

 

Şiddetli yağışlar heyelana neden oldu