ZOR GÜNLER GEÇİREN TSO ÜYELERİNE DUYURU YAPILMAMASI ŞAŞIRTTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ZOR GÜNLER GEÇİREN TSO ÜYELERİNE DUYURU YAPILMAMASI ŞAŞIRTTITSO Başkanı Ali Çelik’in 4 gün boyunca açıklama yapmadığı ve sakladığı iddia edilen kredi fırsatını, Başkan Adayı Erol Can vakit kaybı yaşanmaması için kendi sosyal medya hesabından duyurdu

Halkbankası’nın kaynak olarak ayırdığı toplam 100 milyar liralık kredi olanağından Esnaf sicile kaydı olan TSO Üyelerinin de faydalanabilmesinin önü açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Ekim’de açıkladığı bu kaynakla alakalı olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) girişimleri ile esnaf sicile 10 Ekim 2022 tarihinden önce kaydı olan TSO üyeleri de kapsam içine alındı. Tokat TSO’nun Başkanı Ali Çelik’in bu durumu üyeleriyle paylaşmadığını iddia eden Başkan Adayı Erol Can, oda üyelerini kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bilgilendirdi.

ZOR GÜNLER GEÇİREN TSO ÜYELERİNE DUYURU YAPILMAMASI ŞAŞIRTTI

Başkan Adayı Erol Can’ın yaptığı açıklama şöyle oldu: “TSO üyelerinin kredi imkanından haberi yok! Değerli Üyelerimiz… Tokat TSO Üyelerinin 60 ay vade ile yüzde 7.5 faiz oranı ile üst limit 500 bin liraya kadar Halkbank aracılığı ile kredi çekebileceğinin bilgisi 21 Ekim tarihinde Tokat TSO’ya bildirildi. Ekonomik açıdan zor zamanlar geçirdiğimiz şu günlerde bu kredi imkanının üyelerimize hala bildirilmemiş olmasına çok şaşkınız.

NEDEN GİZLENİYOR? ANLAMIYORUZ!

Bir kaç gündür TSO’nun web sitesine bakıyorum, duyuru yok! Sosyal medya hesaplarına bakıyorum, duyuru yok! Basın açıklaması bekliyoruz, o da yok! Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 365 oda ve borsa üyesini ilgilendiren bu fırsatın duyurusunu yapmak bize düştü!

BU KREDİ ÜYELERE CAN SUYU OLACAK

Dileyen arkadaşlar gidip bu dönemde bizlere can suyu olacak bu kredilerinden faydalanabilirler. Bizim işimiz TSO üyelerine doğru ve faydalı bilgiyi zamanında ulaştırmak. Önceliğimiz bu! İşte bu yüzden Ticarete Can gelecek diyoruz… İşte bu yüzden güçlü ekip güçlü yönetim diyoruz. Zamanımız çok az. Lütfen bu imkandan yararlanmak isteyen arkadaşlarımız hemen başvurularını yapsın. Allah’a emanet olun…”

SİVAS’IN HABERİ VAR, TOKAT’IN YOK

TSO Üyelerinin de kapsam içerisine alındığı kredilendirmede aranan şartlardan birisi ise 10 Ekim 2022 tarihinden önce esnaf sicile üye olunması mecburiyeti olarak dikkat çekiyor. Tokat TSO’da bu şartlara sahip üye sayısı ile ilgili bir paylaşım bulunmazken, resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarında da yapılmış bir duyuru bulunmuyor. Ali Çelik’in Tokatlılardan gizli tuttuğu iddia edilen bu kredi imkanından komşu il Sivas’taki TSO’nun üyelerinin geçen hafta bilgilendirildiği de edinilen bilgiler arasında. TSO’nun Başkanı ve Başkan Adayı Ali Çelik’in üyelerine bu duyuruyu ayrıntılarıyla yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor. (Hüseyin Kömür)

ZOR GÜNLER GEÇİREN TSO ÜYELERİNE DUYURU YAPILMAMASI ŞAŞIRTTI