Bozdoğan MYO Öğrencileri, Kırkmerdiven’in ilk ziyaretçileri oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozdoğan MYO Öğrencileri, Kırkmerdiven’in ilk ziyaretçileri olduAydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Bozdoğan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, GEKA Teknik Destek Projesi kapsamında Malküpü Kırkmerdiven’in ilk ziyaretçileri oldu.

Bozdoğan Kaymakamlığı ve Bozdoğan Belediyesi tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Projesi kapsamında bölgenin eko turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan ön fizibilite çalışması sonucunda, bölgede doğa yürüyüşü, bisiklet yolu, motokros, oryantiring gibi aktivitelerin gerçekleştirilebileceği güzergahların belirlenmesi ile bölgede 2500 yıllık tarihi kalıntılarının içinde, kayaya oyulmuş antik merdiven olan Malküpü Kırkmerdiven’in ilk ziyaretçileri Bozdoğan MYO öğrencileri oldu.

Etkinliğe Bozdoğan Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, Bozdoğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bilginer Tuna ile birlikte 87 öğrenci ve akademik personel katıldı. Doğa yürüyüşünde öğrenciler, tarihi bölgenin güzelliklerini keşfederek zirveye kadar tırmanışlarına devam etti. Öğrenciler Bozdoğan’ın sahip olduğu bu güzelliklerin herkes tarafından deneyimlenmesi gerektiğini söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdi. (Erdal Aydın)

Bozdoğan MYO Öğrencileri, Kırkmerdiven’in ilk ziyaretçileri oldu