Beşikdüzü’ndeki mescit camiye dönüştürüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa ÖZCAN  /  BHA–TRABZON

Trabzon Beşikdüzü ilçesi Otogarında mescit olarak 2002 yılından itibaren hizmet veren bina camiye dönüştürüldü.  Belediyeye ait olan mescit İlçe Müftülüğüne devri yapıldı.

Trabzon Şalpazarı Geyikli nüfusuna kayıtlı 35 yıllık imam hatipli din görevlisi Mehmet Yaşar 2002 yılında Beşikdüzü İlçesi şehirlerarası yolcular için kullanılan otogara mescit şeklinde yapılmıştı. Beşikdüzü İlçe müftüsü İhsan Öz tarafından 35 yıllık başarılı imam hatipli Mehmet Yaşar görevlendirildi.

Sahipsiz küçücük bir mescit olduğu dönemde amacı dışında kullanılan Otogar Cami İmam-Hatip Mehmet Yaşar’ın girişimleri sonucunda kadro alındı ve Mehmet Yaşar hocanın ilk imam olarak atanmasının ardından vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Mehmet Yaşar hocanın öncülüğünde 51 iş gününde büyütülen Otogar Cami iç aksamı Çini yapılarak 100 kişi cemaat kapasitesine çıkarıldı. Minare, erkek ve kadınlar şadırvan ile örnek bir Cami olan Otogar Cami bahçe etrafı düzenlemesine kavuşturuldu.

Beşikdüzü Otogar Cami Bordo-Mavi boya ile boyanan çevre duvarları muhteşem bir görünüme kazandı. Kadınlar bölümü de bulunan Otogar Camii Namaz vakitlerinin dışında Namaz kılanların sayısı sayılamayacak kadar hareketli. Cuma günleri Camiye sığmayan cemaat dışarı da açık alanda hasırların üzerinde namazlarını kılıyorlar.

Beşikdüzü Otogar Camiinde Kuran Çiçekleri Açtı; İki dönemdir Yaz Kur’an Kursunda eğitim verilen Otogar Camii’ne hem çocuklar, hem de yetişkinler akın ediyor. İmam-Hatip Mehmet Yaşar ” Otogar Camisinin Camiye dönüşmesi ve yapımından destek olan birçok hayırseverlere herkese şükranlarımı sunuyorum dedi,

Bu süreçte desteğini hiç esirgemeyen İlçe Müftüsü İhsan Öz’e ve meslektaşlarıma da teşekkür ediyorum. Yaz Kur’an Kursumuzda 40 öğrencimiz ile eğitime devam ediyoruz.  Yaz Kuran kursumuza katılım sağlayan öğrencilerimize hayırseverler tarafından yapılan ikramlar ile çocuklarımızı da Camiye sevdirmeye gayret ediyoruz. Müezzin kadrosu da alarak Müezzin arkadaşım Namık Kemal Işık ile birlikte insanlara faydalı olma gayretindeyiz. Güler yüz ve sıcak ilgi ile vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Beşikdüzü’ndeki mescit camiye dönüştürüldü