SAMİ ÜLKÜ "TEKNOPARK İLE BİRLİKTE PROJELER YAPACAĞIZ"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAMİ ÜLKÜ "TEKNOPARK İLE BİRLİKTE PROJELER YAPACAĞIZ"Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Ahmet Sami Ülkü ve beraberindeki aday arkadaşları ile Tokat Teknoparkı ziyaret etti. Ziyaretlerinde Tokat Teknopark Yönetimi ve orada faaliyette bulunan firmalarla bir araya gelerek projelerinden bahsetti.
 
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Ahmet Sami Ülkü ziyaret sonrasında yapmış olduğu açıklamasında; “Tokat Teknoparkta, Tokatımız ve ülkemiz için ARGE-ÜRGE faaliyetlerinde bulunan firmalarımızın yapmış oldukları birbirinden güzel projelerini gördük. Hepsiyle ayrı ayrı gurur duyduk. Bu Millet Asil Bir Millettir. Önlerine fırsatlar konulduğunda neler yapabileceklerinin kanıtı Tokat Teknoparktır. 5 Kasım 2022 de alacağımız sorumluluk neticesinde Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ile Tokat Teknopark arasında Proje, Know How, AR-GE , İnovasyon, Danışmanlık Eko Sisteminin köprüsünü kuracağımızın sözünü verdik. Projelerimizde de özel bir yer ayırdığımız Tokat Teknopark bizim ve şehrimiz için çok önemli bir yere sahip.
 
Türkiye’de Teknoloji geliştirme bölgelerinin bağlı bulunduğu T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Haziran 2022 verilerine göre, Türkiye’de ilan edilen bölge sayısı 93’e ulaşmıştır. Bu bölgelerden 79 tanesi faaliyetlerini aktif olarak sürdürürken 14’ünün alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet göstererek Ar-Ge çalışmalarını yürüten toplam firma sayısı 7.944’e ulaşmıştır ve bu firmalarda 81.283 personele istihdam sağlanmaktadır.
Teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet gösteren 1.694 firma akademisyenler tarafından kurulmuş veya akademisyenlerin ortağı olduğu firmalardır. Yabancı sermaye açısından baktığımızda; Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde toplam 326 yabancı/yabancı ortaklı firma yer almaktadır. Bölgelerde faaliyet gösteren firmalar tarafından tescil ettirilen patent sayısı 1.478, başvuru süreci devam eden patent sayısı 3.186’dır. Teknoloji geliştirme bölgelerinde şimdiye kadar biten proje sayısı 46.743, üzerinde çalışılan proje sayısı ise 12.420’ye ulaştı.
 
Firmalar iç pazarın yanı sıra uluslararası alanda da satış yaparak yüksek cirolara ulaşmaktadır. Bölgelerde yürütülen çalışmalar girişimcilerin Ar-Ge ve inovasyon bilincinin yanı sıra markalaşma ve tasarım konusundaki farkındalıklarını da geliştirerek toplam satış tutarını 170,3 Milyar TL’ye ulaştırmıştır. Toplam ihracat rakamları ise 7,3 Milyar Doları aşmıştır. Bu rakamlar, yalnızca prototip ve lisans satış rakamlarını içermekte.
 
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ile Tokat Teknopark arasında Proje, Know How , AR-GE , İnovasyon, Danışmanlık Eko Sisteminin köprüsünü kurarak, Tokat Teknoparkta faaliyette bulunan firmalarımızın yurtiçi toplam prototip ve lisans satış rakamı olan 170,3 milyar Tl den ve yurtdışı ihracat rakamı olan 7,3 milyar dolardan hak ettiği payı almaları için tüm gayretlerimizi ortaya koyacağız” dedi. (Hüseyin Kömür)

SAMİ ÜLKÜ "TEKNOPARK İLE BİRLİKTE PROJELER YAPACAĞIZ"