Milas Veteriner Fakültesi 2. Mezunlarını Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milas Veteriner Fakültesi 2. Mezunlarını Verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi, 2023-2024 akademik yılı sonunda ikinci mezunlarını verdi. Fakültenin son sınıf öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreni, fakülte yerleşkesinde coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği üyeleri, sergiledikleri halk oyunları gösterisi ile törene renk kattılar. Öğrenciler de söyledikleri şarkılarla etkinliğe neşe kattı.

Okul birincisi yaptığı konuşmada, mezun olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, mesleklerinde başarılı olmak için çok çalışacaklarını vurguladı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, Türkiye’de veterinerliğin tarihi hakkında bilgiler vererek, törene katılan ailelere evlatlarını yetiştirdikleri için teşekkür etti.

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Alpözen, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, sadece veteriner hekimlik alanında kalmamalarını, çok yönlü düşünerek farklı görev ve sorumluluklara talip olmalarını tavsiye etti.

Milas Belediye Başkan Vekili İsmail Altın, her öğrencinin 5 yıl boyunca ekmeğini yediği, suyunu içtiği Milas’tan izler taşıyacağına ve Milas’ı unutmayacaklarına inandığını ifade ederek hepsine meslek hayatlarında başarılar diledi. Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç ise gençlerin önemine vurgu yaparak, öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından okul birincisi yaş kütüğe plaket çaktı. Tören, dereceye giren öğrencilere plaketlerinin ve tüm öğrencilere belgelerinin takdim edilmesi ile devam etti. Daha sonra öğrenciler, veteriner hekim andını okuduktan sonra keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin ve ailelerinin mutluluğu ve gururu ile sona erdi. Milas Veteriner Fakültesi, yeni mezunlarını gururla uğurlayarak, veteriner hekimlik mesleğine yeni profesyoneller kazandırmanın mutluluğunu yaşadı.

 

Milas Veteriner Fakültesi 2. Mezunlarını Verdi