Çay ve simitle birlikte dertlerini de paylaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çay ve simitle birlikte dertlerini de paylaştıKonya Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Seydişehir’in meşhur ‘Hamallar Kahvesi’ni ziyaret etti. Sabahın erken saatinde iş bekleyen amelelere çay ve simit ısmarlayan Kaymakam Pişkin, sadece çay ve simidini değil, dertlerini de paylaştı.
Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, yeni haftaya Seydişehir’in meşhur ‘Hamallar Kahvesi’ni ziyaret ederek başladı. Her gün sabahın 7’sinden itibaren evlerine ekmek götürmek için iş bekleyen ameleleri ziyaret eden Kaymakam Pişkin, çay ve simit ısmarlayarak birlikte kahvaltı yaptı. Kaymakam Pişkin, “Sadece çayımızı ve simidimizi değil, dertlerimizi de paylaştık. Sohbet ettik” dedi.

YARDIM İSTEMEK YERİNE ALIN TERİYLE GEÇİNİYORLAR
Sabah erkenden hamal/amele denilen işçileri ziyarete giden Kaymakam Pişkin, “Giderken sıcak simit almıştım, bir de çay söyledik. Hep beraber hem kahvaltı yaptık, hem de sohbet ederek dertleştik. Çalışmak için iş bekliyorlardı. Yazın işleri iyi olsa da kışın iş bulamadıklarını anlattılar. Sıkıntılarını, dertlerini paylaştılar. Ben de, şartları tutmasına rağmen, kaymakamlığa başvurup yardım alabilecekken, devletten yardım alma imkanları varken, alın terleriyle evlerine ekmek götürdükleri ve evlerini geçindirdikleri için kendilerini tebrik ettim” diye konuştu.

SAYIN KAYMAKAMIM YİNE BEKLERİZ
‘Misafir rızkıyla gelir’ diyerek kahvede iş bekleyen vatandaşlara ‘gıda paketi’ hediye eden Kaymakam Pişkin, işlerinde kolaylıklar diledi.
Kaymakamın yakın ilgisinden çok memnun kalan ameleler, “Sayın kaymakamım yine bekleriz” derken Kaymakam Pişkin de “Olur, gelirim” karşılığını verdi. (Mia Haber)

Çay ve simitle birlikte dertlerini de paylaştı