Milli Bayramlar Komitesi „ödül“ dağıttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Bayramlar Komitesi „ödül“ dağıttıDELMENHORST – Bremen kentinde düzenlenen geleneksel onure programı, bu kez Bremen yakınındaki Delmenhorst kentinde yapıldı. „Türkiye ve Türk Halkı’nın yanısıra insanlığa hizmet edenler unutulmayacak, unutturulmayacak” adı altındaki programda, Bremen’de Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri Koordinatör öğretmeni Timur Şahin’e ”Yılın En İyi Öğretmeni ve Eyalet Koordinatörü” plaketi verilirken uzun yıllar birlik ve beraberliğe maddi manevi katkı sağlayan Türk basın mensupları ve STK temsilcilerinden oluşan MBTK üyeleri ile birlikte farklı kesimlerden yaklaşık 46 kişiye Hannover Başkonsolosu tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Mazeretleri nedeniyle törene gelemeyenlere belgeleri, MBTK üyeleri tarafından verilecek. Delmenhorst DİTİB Merkez Cami bahçesinde gerçekleşen etkinlikte Türkiye’nin Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Eğitim Ataşesi Doç. Dr. H. Kazım Kalkan, Türkiye’den katılan eğitimci yazar Ayhan Korkmaz, Bremen Jakops Üniversitesinden Prof. Dr. Yılmaz Uygun olmak üzere, Bremen ve çevresi illerden siyaset, bilim, eğitim, basın, iş, sanat ve spor alanından STK temsilcileri yer aldı. Din görevlilerinin de hazır bulunduğu etkinlikte birlik ve beraberlik pekişti.

Bremen’de örnek çalışma
Burada konuşma yapan Başkonsolos Kaya, Bremen’de milli bayramların büyük bir katılımla gerçekleştirilmesini taktirle karşıladıklarını belirterek, „Bremen bu alanda örnek teşkil etmektedir. Cumhuriyetimizin 100. Yılını, Alman dostlarımızında desteği ve farklı konseplerle birlik ve beraberlik içinde kutlayabiliriz“ ifadesini kullandı. Okullarda yeni eğitim döneminin başladığını hatırlatan başkonsolos, öğrencilere başarı dilerken velilere, çocuklarını Türkçe derslerine göndermeleri çağrısında bulunarak, onların Almanca ve Türkçe diline hakim yetişmelerinin önemine dikkat çekti. Başkonsolsos Kaya konuşmasını „Programın hazırlanmasına vesile olan Bremen Türk Basın Birliğine, MBTK Komitesi üyelerine, bizlere yer ve manevi olarak imkanı sunan Delmenhorst DİTİB Dernek Yönetimi ve üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum“ şeklinde tamamladı.

Türkçe dersleri kayıtları devam ediyor
Eğitim Ataşesi, Doç. Dr. Kalkan konuşmasında, okullarda Türkçe ve Türk Kültürü derslerininde başladığını belirtirken, derslere kayıtların devam ettiğini bildirdi. Çocuk ve gençlerimizin eğitimine yönelik olarak, Türk Okul Veliler Birliği-Okul Aile Birliği işbirliği ve dayanışması son derece önemli bir gereklilik olduğunu kaydeden ataşe, „Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ana dilini, öz değerlerini unutmadan Almanya’nın geleceğinde nitelikli ve söz sahibi kişilikler olabilmesi, tüm vatandaşlarımızın taşın altına elini koyması ile mümkündür“ derken, derslerin verilmediği okullardan 10 veli birleşip okul idaresine başvurarak Türkçe ve Türk Kültürü derslerinin verilmesini talep edebileceklerini hatırlattı.

Timur öğretmene büyük onur
Daha sonra geçilen ödül taktiminde Başkonsolos Kaya, teşekkür belgeleri takdimi ardından Koordinatör öğretmen Timur Şahin’e, “Bremen’de Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri öğretmenliğinizin yanısıra birlik ve beraberliği korumak adına yaptığınız hizmet takdirle anılır” yazılı „Yılın en iyi öğretmeni ve Eyalet Koordinatörü“ ödülünü, Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Kazım Kalkan ve MBTK üyeleri ile birlikte takdim etti. Ayrıca, Bremen’de başarılı Futbol hakemi olan Şahin’e kupasını, Post Gazetesi Hamburg Temsilcisi Erdal Altuntaş verdi. Duygulanıp teşekkür eden Şahin, kendisine manevi desteğini esirgemediğini belirttiği eşi Emine hanıma da teşekkür etti.

Sanatçı Hüseyin Kaya’nın sunduğu programda selamlama konuşması yapan gazeteci Birol Tan, yaklaşık 50 yıl önce başlattığı geleneği MBTK olarak devam ettirdiklerini belirterek, ‘Her şey yaşadığımız ülkede birlik ve beraberliğimizin yanısıra, dilimizi, dinimizı ve kültürümüzü yaşatmak içindir. Bu vesile ile Delmenhorst DİTİB cami derneği başkanı Cüneyt Kanmaz ve DITIB Eyalet Velilerbirliği ve Entegrasyon Komite üyesi FDP’li Güral Atsız’a ve programda tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederiz” diye konuştu. (Erdal Altuntaş)

Milli Bayramlar Komitesi „ödül“ dağıttı