Üniversite Öğrencilerini Sevindiren Program

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite Öğrencilerini Sevindiren ProgramTürkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mardin Şubesi Mardin Artuklu Üniversitesine yeni kayıt yapan gelen gençler için üniversite günleri düzenledi. İki gün devam edecek etkinlikler kapsamında öğrenciler yararına kermes de açıldı. Gençlik Merkezi ile birlikte düzenlenen Üniversite Günleri çeşitli etkinliklerde bulunuyor. Programda oyunlar, sürpriz hediyelerin yanında badminton, mini futbol, okçuluk, mini golf, matrak, kitap stantları, takı ve yemek satış stantları bulunuyor.
Program kapsamında geliri ihtiyaç sahibi öğrenciler için burs olarak kullanılacak bir kermes de düzenlendi.
TÜGVA temsilciliği tarafından Üniversite Kampüsünde düzenlenen programın açılışına STK Temsilcileri, vakıf üyeleri ile öğrenciler katıldı.
Kermese ayrıca vakıf gönüllüleri veliler ile vakıf yöneticileri, çeşitli ikramlıklarla katkı sundu. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kermesin gelirlerinin ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanılacağı belirtildi.
Programa katılanlara teşekkür eden TÜGVA Mardin Temsilcisi Muhyettin Ertaş, “Önümüzdeki günlerde daha çok ses getirecek ve tüm Mardinli gençlerine hitap edecek programlara imza atacağız. Tüm Mardinli kardeşlerimize ulaşmak gibi bir hedefimiz var. Bu konuda tüm kardeşlerimizi ve büyüklerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Bu programda gönüllülerimizin de destek verdiği kermesin gelirlerini yine öğrencilerimiz için kullanacağız. Bu noktada bizlere destek veren herkese teşekkür ederiz.” dedi.
Kendilerine Yeni Nesil Gençlik Vakfı dediklerini ve bunun nedenini de açıklayan Ertaş, ‘Bunu demekte ki gayemiz, bizden önceki vakıflar belli bir alanda sıkışıp kalıyorlar. Biz öyle değiliz. Mesela bir genç sanatçı olacaksa onu o şekilde yetiştirmeye çalışırız. Sporcu olacaksa onu o alanda yetiştirmeye gayret ederiz. Diplomat olacak diyelim, o zaman o okullara yönlendirmeye çalışıyoruz.’ diye konuştu. (Mehmet Nezir GÜNEŞ)

Üniversite Öğrencilerini Sevindiren Program