TOGÜ Rektörlüğü, Sağlık Sen Tokat Şubesi Başkanı Suat Mantar’ın açıklamalarını yalanladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOGÜ Rektörlüğü, Sağlık Sen Tokat Şubesi Başkanı Suat Mantar’ın  açıklamalarını yalanladıTOGÜ Rektörlüğü, Sağlık Sen Tokat Şubesi Başkanı Suat Mantar’ın açıklamalarına binaen cevap ve düzeltme metni ulaştırdı. 29 Eylül 2022 tarihli Hürsöz Gazetesinde ki “Suat Mantar’ın “Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Hastane Başhakemine Yazıklar Olsun” başlığı ile çıkan haberine dair ulaştırılan metinde, hukuka ve gerçeğe aykırı ifadeler içerdiğini savundu.

SUAT MANTAR NE DEMİŞTİ?

Sağlık Sen Tokat Şubesi Başkanı Suat Mantar, açıklamaya konu haberde özetle şunları söylemişti: “ALIN OKULUNUZU, ÇIKIN TOPRAĞIMIZDAN MANTIĞINA BÜRÜNDÜLER”

Anaokulunun yapılma, yıkılma ve tekrar yapılmama sürecini özetleyen Başkan Mantar; “Bizler o dönemde bu anaokulunun açılması için çalışanlardan almış olduğumuz talepleri, yetkililere ulaştırmış, çocuklar ve aileleri ile birlikte anaokulu talebimiz için Hastane önünde basın açıklaması yapmıştık. Sonrasında Hastane Yönetimi, Rektörlük ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yazışmalar yapılarak Üniversite Hastanesine anaokulu talep ettiler.

Milli Eğitim Müdürlüğü okul için; ‘Yer gösterilmesi durumunda anaokulunun inşaatını yapar, içini donatır, Milli Eğitimin bütün personelleri ile hizmet veririz ve eğitime açarız’ dediler ve böyle de oldu. Anaokulu yapılacak yeri tahsis ettikten sonra Milli Eğitim anaokulunu yaptı. Üniversitenin hiçbir harcama yapmasına gerek kalmadan ve 6-7 yıldır çalışanlarımızın çocukları burada eğitim görmekte idi.

Okulun açılmasıyla yüzde 60’tan fazla sağlık çalışanın eşlerinin de sağlık çalışanı olması münasebetiyle daha huzurlu işbaşı yaptılar. Çocukları da daha mutlu oldular. Her geçen gün ihtiyaç artarken Milli Eğitim tarafından yenisinin yapılması için talep edilen 250 metrekarelik yeri göstermeyerek müsaade etmeyen, alın okulunuzu çıkın toprağımızdan mantığına bürünüp, mevcut anaokulunu da yıkan Üniversite Rektörüne ve Hastane Başhekimine yazıklar olsun!” dedi. (29.09.2022 / Tokat Hürsöz Gazetesi’ndeki haberden bir kesit.)”

REKTÖRLÜĞÜN CEVAP VE DÜZELTME METNİ

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü, söz konusu haberin ardından vekili Av. Atilla Çanta imzasıyla cevap ve düzeltme metni ulaştırdı. Rektörlüğün ulaştırdığı metin şöyle oldu:

“Hürsöz gazetesinin 29.09.2022 tarihli basılı gazetesi ve internet sitesinde yayımlanan “Suat Mantar; Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Hastane Başhekimine Yazıklar Olsun!” başlıklı haberi hukuka ve gerçeğe aykırı ifadeler içermektedir. Şöyle ki;

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ali Şevki Erek Yerleşkesi içerisinde Tıp Fakültesi Eğitim Binası olarak hizmet veren binamız artan öğrenci sayısına bağlı olarak yetersiz hale gelmiş, bu nedenle Tıp Fakültesi Amfi Binası yapılması için proje çalışmaları çerçevesinde 2022 Yılı içerisinde inşaat çalışmalarının başlatılması kararlaştırılmıştır.

2017 yılından itibaren Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Şehit Hayrettin Kart Anaokulu, yapılması planlanan Tıp Fakültesi Amfi Binası inşaat alanı içerisinde kalmaktadır. Bu süreçte Anaokulunda eğitim gören öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için 28.09.2021 tarihinde Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğüne konu bildirilmiştir. Bu süreçte öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın mağdur olmamaları için 2022 yılının Ağustos ayına kadar inşaata başlanmamıştır. 08.08.2022 tarihi itibari ile Tıp Fakültesi Amfi Binasının yapımına başlanmıştır. Şehit Hayrettin Kart Anaokulu öğrencileri ise başka bir anaokuluna nakledilmiştir. Bu süreçte hiçbir çalışanımız ve öğrencimiz mağduriyet yaşamamıştır. Üniversitemiz yönetimi, söz konusu iddialar karşısında hiçbir personelimizin ve çocuklarının mağdur olmaması için gereken tüm yazışmaları ve gerekli tüm tedbirleri almıştır. Açıklanan nedenlerden dolayı müvekkilim Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü adına kişilik haklarının ihlalinden dolayı ve hukuka aykırı her türlü saldırıdan dolayı yasal yollara başvurma hakkımız saklıdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. (Hüseyin Kömür)

TOGÜ Rektörlüğü, Sağlık Sen Tokat Şubesi Başkanı Suat Mantar’ın açıklamalarını yalanladı