“Adalet arıyorum”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Adalet arıyorum”2008 yılında ödemesini yaptığı iki dairenin başkalarına satılması sonucu başlattığı hukuk mücadelesini anlatan Ahmet Yalçın Çalışkan, 13 yıldır süren davası için adalet arıyor.

Aydın’ın Efeler ilçesi Güzelhisar mahallesinde yaşan emekli ve iki çocuk babası Ahmet Yalçın Çalışkan (73), 2008 yılında yeni ev sahibi olma umuduyla Kurtuluş mahallesinde bir müteahhit tarafından yapılan binadan biri kızı Emel Kabaklıoğlu, diğeri de eşi Pakize Çalışkan için iki daire almak istedi.

Müteahhitle anlaşan Çalışkan, ön ödeme olarak bir miktar parayı verdikten sonra sözleşme yaptığını belirterek, “2008 yılında almak istediğim daireler için ön ödemeyi yaptıktan sonra inşaatın sonuçlanması için beklemeye başladık ancak müteahhit firma daireleri belirttiği zamanda bitirmedi. Ben de durumunu takip etmek amacıyla Kurtuluş Mahallesinde bulunan inşaat sahasına gittim. Burada paranın tamamını ödemediğim için daireyi teslim etmediklerini söyleyen müteahhit ortaklarından biri ve işçilerin tarafından torunumun yanında darp edilmeye çalışıldım” dedi.

Ödemesini yaptığı iki dairenin başkalarına satıldığını söyleyen Çalışkan, “Müteahhit kat ittifakı yapmadığı için bir miktar para ödediğimiz dairelerimi teslim alamadık. 2009 yılında kat ittifakı yapıldığında da ödemesini yaptığım iki dairenin gayri menkul satış vaadi olmasına rağmen farklı iki şahsa satışının yapıldığını öğrendim. Tapu iptali tescil talebi için dava açtım ve açtığım davada kızım Emel Kabaklıoğlu adına ön ödemesini yapmış olduğum daireyi 3 yıl süren dava sonucunda aldım. Ancak eşim Pakize Çalışkan adına ön ödemesini yaptığım davanın duruşması 13 yıldır devam ediyor. Aynı durumda olan iki dairenin birinin davası 3 yılda tamamlanırken, diğer davanın 13 yıldır sürüyor olmasından dolayı aile içinde geçimsizlik yaşamaya başladık. Ben bu durumdan dolayı evimin bahçesinde kalıyorum, çok zor günler geçiyorum, sesimin duyulmasını istiyorum ve adalet arıyorum” diye konuştu. (HAZEL BAYIK) (Erdal Aydın)

“Adalet arıyorum”