ANKARA KÜLÜBÜ DERNEĞİ SEYMENLERİ VE BACIERENLERİ HATAY’DA ANKARA KÜLTÜRÜNÜ TANITTI.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA KÜLÜBÜ DERNEĞİ SEYMENLERİ VE BACIERENLERİ HATAY’DA ANKARA KÜLTÜRÜNÜ TANITTI.ANKARA KÜLÜBÜ DERNEĞİ SEYMENLERİ VE BACIERENLERİ HATAY’DA ANKARA KÜLTÜRÜNÜ TANITTI.

Hilmi Erdoğan BHA Beypazarı

Hatay’da Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği işbirliğiyle gerçekleşen “EXPO Ankara Günleri”ne Ankara Kulübü Derneği Seymenleri ve Bacıerenleri damgasını vurdu.

Eğlence dolu gösteriler, Ankara THM ve Kent Orkestrası’nın konseri ile başladı. Etkinliğe Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Genel Başkan Vekili Ömer Ağa Kurt, Genel Başkan Yardımcısı Yakup Odabaşı, Yönetim Kurulu Üyesi Gürcan Maden, Ankara Kulübü Derneği Seymenleri ve Bacıerenlerimiz katılım gösterdi.
Etkinlik kapsamında Ankara Kulübü Derneği’nin yaşatmak için çaba gösterdiği bir Ankara geleneği olan “Ferfene Gecesi” düzenlendi. Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanımız Dr. Metin Özaslan yaptığı konuşmada ferfene, seymen geleneği, bacıeren geleneği, Ankaralılık bilinci ve Ankara kültürü hakkında bilgiler aktardı. “Ferfene Gecesi”nde Ankara Kulübü Derneği Seymenleri sergiledikleri “seymen” oyunlarıyla Hataylılardan büyük alkış aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ankara Kulübü Derneği Bacıerenleri, gerçekleştirdikleri temsili kına gecesiyle ve oyunlarıyla izleyenleri büyüledi.. (Hilmi Erdoğan)

ANKARA KÜLÜBÜ DERNEĞİ SEYMENLERİ VE BACIERENLERİ HATAY’DA ANKARA KÜLTÜRÜNÜ TANITTI.