“Türkiye çapında bir Tarım Lisesi için yola çıktık

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Türkiye çapında bir Tarım Lisesi için yola çıktıkAntalya Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek bu yıl faaliyete geçen Tarım Bölümü’nün öğrencileri ile bir araya geldi. Kaymakam Hülür, “Türkiye çapında bir Tarım Lisesi için yola çıktık” dedi.
Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, Aksekili hayırsever iş insanları Metin Duruk, Mahmut Atom Duruk ve Ramazan Apaydın ile birlikte Akseki Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek Tarım Bölümü’nün ilk öğrencileri ile buluştu.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR MODEL OLACAK
Akseki’de Kaymakam Volkan Hülür’ün girişimiyle Mesleki ve Teknik Lise Öğrencilerinin Yetiştirilmesi ve İstihdamı Projesi’ kapsamında örnek bir model ortaya çıkarıldı.
19 Aralık 2021 tarihinde Akseki Kaymakamı Volkan Hülür Başkanlığında, AROMA Meyve Suları Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ali Duruk, Akseki Eğitim Hayratı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Atom Duruk, Aksekililer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetin Duruk, Akseki İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı tarafından “Mesleki ve Teknik Lise Öğrencilerinin Yetiştirilmesi ve İstihdamı” protokol metni imzalandı.
ÖĞRENCİLERE BURS VE İSTİHDAM İMKANI SAĞLANIYOR
Protokole göre öğrencilere burs imkanı sunulurken, AROMA Meyve Sular A.Ş tarafından iş imkanı sağlanacağı, okulun mevcut durumda bulunan ve yeni açılacak olan Tarım Alanına donatım malzemesi desteği sağlanacağı imza altına alındı.
MODERNLE GELENEKSEL TARIMI BİRLEŞTİRECEK
Protokol kapsamında Akseki Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Tarım Alanı açılması ve Sınavla Öğrenci alabilmesi çalışmalarına başlanıldı. Söz konusu çalışmalar doğrultusunda açılması planlanan Tarım Alanı’nın Modern-Geleneksel Tarımı birleştirerek Türkiye’de rol olması, ilçeye özgün Tropikal Bitkiler yetiştirerek ilçe ve ülke ekonomisine yapılacak olan katkılar hedefler olarak belirlendi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy da açılması planlanan Tarım Alanı ile ilgili çalışmaları takip etmek amacıyla ziyarette bulundu.
30 KONTENJANIN TAMAMI DOLDU
Yapılan çalışmalar sonucunda 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren Akseki Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Sınavla Öğrenci alan Tarım Alanı açıldı. 30 öğrenci kontenjanın tamamı dolarak eğitim öğretime başlandı. (Mia Haber)

“Türkiye çapında bir Tarım Lisesi için yola çıktık