Kars’ın Digor ilçesi ana deresi ıslah çalışmaları tamamlanmak üzere

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars'ın Digor ilçesi ana deresi ıslah çalışmaları tamamlanmak üzereTarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kars’ta yaptığı yatırımlarla Kars’ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Kars’ın Digor İlçesinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Kars Digor İlçesinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçileri desteklemeye devam ediyor.

Digor’da yapımı devam eden Digor Ana Deresi taşkın koruma işi hakkında yazılı açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca: “Proje kapsamında Digor Ana Deresinde sağ ve sol sahilde toplam 300 m betonarme sulama kanal imalatı, 3900 metre kargir duvar imalatı, 7 adet düşü havuzu, 3adet kemertipli yaya geçidi, 1adetkemer tipi hayvan geçidi ve 1 adet su alma yapısı yapılacaktır. İşimizin yapımı hızla devam etmektedir. Kars Digor İlçesi Ana Deresi ıslah çalışmasında fiziki olarak % 95 gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmaların 2022 yılı içinde tamamlanması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı. (ERCÜMENT DAŞDELEN)

Kars’ın Digor ilçesi ana deresi ıslah çalışmaları tamamlanmak üzere