"Sivas’ta Okuyoruz, Sivas’ı Tanıyoruz"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"Sivas’ta Okuyoruz, Sivas'ı Tanıyoruz"Sivas Turizm Derneğinden “Sivas’ta Okuyoruz, Sivas’ı Tanıyoruz” Projesi
Başkan Bakar, “her bir birey yaşadığı şehri hem iyi tanımalı, hem de en iyi şekilde tanıtmalı. Bizlerde Sivas Turizm Derneği yönetimi ve üyelerimiz ile birlikte şehrimizi her daim tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.
27 Eylül Dünya Turizm Günü Dolayısıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Okuyan Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Sivas’ı Daha Yakından Tanımaları İçin, Sivas Turizm Derneği Tarafından Projelendirilen “Sivas’ta Okuyoruz, Sivas’ı Tanıyoruz” Sloganıyla Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, SCÜ, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Katkıları ile Sivas’ta Tarihi Gezi Programı düzenlendi.
Sivas’ta eğitim gören Cumhuriyet üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma Ve Uygulama Merkezi (TÖMER) öğrencileri okudukları şehri yakından tanıyabilmeleri Sivas Turizm Derneği Tarafından Projelendirilen “Sivas’ta Okuyoruz, Sivas’ı Tanıyoruz” adlı gezi programı gerçekleşti.
Sivas Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Hakan Bakar, yapılan etkinlik hakkında şu ifadelere yer verdi.
“27 Eylül Dünya Turizm günü dolayısıyla Sivas’ta Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim aldıkları şehri daha yakından tanımaları adına, “Sivas’ta Okuyorum, Sivas’ı Tanıyoruz” sloganı ile Sivas merkezde bulunan tarihi eserleri ve müzeleri Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Okuyan Yabancı Uyruklu Öğrencilere tanıtmak için bu etkinliği düzenledik. Etkinlik çerçevesinde Sivas merkezde yer alan tarihi eserler ve müzeleri hep birlikte gezerek daha yakından bilgi sahibi olmaları yönünde çalışma yaptık. Bizim Sivas Turizm Derneği olarak amacımız insanların yaşadığı şehri önce tanımaları sonra tanıtmalarıdır. Çünkü yaşadığımız şehir hakkında ne kadar fazla bilgi sahibi olursak bir o kadar da tanıtma yönünde daha iyi yol kat ederiz.” İfadelerini kullandı.
Başkan Bakar, “Dünya Turizm Günü, her yıl 27 Eylül’de farklı bir tema ile kutlanıyor. Bu senede Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından belirlenen Dünya Turizm Günü’nün bu yılki teması ise “Turizmi Yeniden Düşünmek”. Bu seneki tema sayesinde, turizm çalışanlarından turistlere, küçük işletmelerden büyük şirketlere, kamu kuruluşlarından özel sektörlere varana kadar herkim olursa olsun herkes turizm alanında ne yaptığını ve nasıl yaptığını anlatmaya ve yeniden düşünmeye davet edildi. Bizde istedik ki, Turizmin tek yönlü olmadığını, her yönüyle ele alınması gerektiğinin farkına varmalıyız diyoruz. Ve her bir birey yaşadığı şehri hem iyi tanımalı, hem de en iyi şekilde tanıtmalı. Bizlerde herkesin yaşadığı şehri turizm alanında faydalı çalışmalar yapmaları adına farkındalık oluşturacak projeler yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde ifade etti.
Ben buradan, 27 Eylül Dünya Turizm Günü Dolayısıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Okuyan Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Sivas’ı Daha Yakından Tanımaları İçin, “Sivas’ta Okuyoruz, Sivas’ı Tanıyoruz” Sloganıyla Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, SCÜ, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Dernek yönetimimize ve üyelerimize, siz değerli basın mensuplarına katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Şehri tanıtma işi bir ekip işi. Bizler de Sivas Turizm Derneği yönetimi ve üyelerimiz ile birlikte şehrimizi her daim tanıtmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Sivas’ın tarihi ve turistlik mekanlarını gezip bilgi edinen yabancı uyruklu öğrenciler ise gezi programından çok memnun olduklarını belirterek, Sivas’ı çok sevdiklerini ve mutlu olduklarını söylediler.
Gezi programı çerçevesinde Sivas’ta bulunan müzeler, medreseler, tarihi camiler ve Cumhuriyet meydanı gezilerek öğrencilere bilgiler verildi. Ayrıca Gezi programı içerisinde Cumhuriyet meydanında öğrencilere ney dinletisi sunuldu.
Sivas Turizm Derneği’nin ‘Sivas’ta okuyorum, Sivas’ı tanıyorum’ proje programı kapsamında Cumhuriyet Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrenciler Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül’ü Belediye Başkanlık makamında ziyaret ettiler.
Topgül, Öğrencilere, Sivas’ımıza ve Üniversitemize hoş geldiniz diyor, eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.
Yaklaşık 30 yabancı uyruklu öğrenciden oluşan grup, Sivas’ın tarihi eserlerini gezerek ilimizi daha yakından tanıma fırsatı buldu.
Grup son olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ile bir araya gelerek sohbet ettiler. (Hakan Bakar)

"Sivas’ta Okuyoruz, Sivas’ı Tanıyoruz"