Malatya Ticaret Borsası Meslek Komitesi ve Meclis Üyelerinin belirleneceği seçim yarın yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya Ticaret Borsası Meslek Komitesi ve Meclis Üyelerinin belirleneceği seçim yarın yapılacakMalatya Ticaret Borsası seçimde sandık başına gidecek olan 607 üye toplam 7 meslek komitesinde yer alacak komite üyeleri, Meclis asil ve yedek üyeleri belirleyecek. Seçim sonucunda Ticaret Borsası Meclisi’nin 16 üyesi belirlenecek.

Ticaret Borsası Meclisi Üyelerinin belirlenmesinin ardından seçilen üyeler ilk toplantılarını 8 Ekim 2022 Cumartesi günü Malatya Ticaret Borsasında yapacak ve Meclis Başkanı, Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu ile Birlik Genel Kurulu asil ve yedek üyeleri belirleyecek.

Malatya Ticaret Borsası Başkanlığı için mevcut Başkan Ramazan Özcan ile Zafer Cahit Leventoğlu yarışıyor.

Organ seçimi ile ilgili Malatya Ticaret Borsası tarafından oy kullanacak olan üyelere yapılan duyuruda; ”Malatya Ticaret Borsası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri 01 Ekim 2022 Cumartesi günü Malatya Ticaret Borsası hizmet binasında yapılacaktır. Oy verme işlemi saat 09.00 ‘da başlayıp 17.00’ye kadar devam edecektir ve gizli oy açık tasnif sayım döküm esaslarına göre yapılır. Listede adı olmayan üye oy kullanamaz. Oy verecek üyenin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan ve resmi kuruluşlarca verilen belge ve yetki belgeleri ile kanıtlanması gerekmektedir. Tüzel kişi temsilcisi, gerçek kişilerin temsil ettikleri tüzel kişinin tescilli ana sözleşmeleri gereğince temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarına dair son 3 ay içinde düzenlenmiş ve Malatya Ticaret Sicil Memurluğunca tasdik edilmiş, (seçim yetki belgesi) veya Mersis sisteminden alınacak (seçime özgü e-sicil tasdiknamesi)’ni oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gerekir. Gerçek kişi üyeler, oylarını bizzat kendileri kullanacaklardır. Gerçek kişiler adına vekâleten oy kullanılamaz. Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişi adına vekâleten oy kullanamaz.” denildi. (Filiz Yavuzkurt)

Malatya Ticaret Borsası Meslek Komitesi ve Meclis Üyelerinin belirleneceği seçim yarın yapılacak