Şefika Keskin : " İran’da ve Her Yerde Kadınlar Kazanacak"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şefika Keskin : " İran'da ve Her Yerde  Kadınlar Kazanacak"Türkiye Değişim Partisi Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge Milli Eğitim Bakanı Şefika Keskin İran’da başörtüsü takma kurallarına uymadığı gerekçesi ile gözaltına alınan 22 yaşındaki Mehsa Amini’nin polis tarafından öldürülmesine tepki gösterdi. Keskin yaptığı açıklamada:
” Kadınlar kadınlar kadınlar…
Kadın anadır.
Kadın sevgidir .
Kadın şefkattir.
Kadın gün cesarettir.
Kadın karar verendir.
Kadın çalışan ve üretendir.
Kadın öğreten, kadın yönlendirendir.
Yıllardır özellikle bizim ülkemizde, kız çocuklarını okutma kampanyaları düzenlenir. Sebebi ise Anadolu da hala daha kız çocuklarının 2. sınıf evlat ve kadınların önemsenmediği ,erkek hegemonyasının süregeldiği bir anlayışla yaklaşımın devam etmesidir.
“Kız çocuğu okusa ne olur okumasa ne olur zaten sosyal hayatta bulunması çalışması da ne demek. Otursun evinde kocasına çocuklarına baksın yeter.” Yani kadın sadece evde lazımdır. Ötesi erkek işidir diyen bir anlayış maalesef hüküm sürmektedir.
Ne acı ki bu anlayış devam etmektedir.
İşte kadının kapanması da baş örtüsü konusu da bu anlayışın devamıdır. Oysa kıyafet devrimi Büyük Atatürk’ümüzce bizde 1934 te gerçekleşmiş kadın ve erkek özgürlüğünü elde etmiştir. Yine 1934’te Atatürk pek çok dünya ülkesinden önce kadına seçme ve seçilme hakkını vermiş ve kadın muhtarlar seçilmiş ve kadın milletvekilleri parlamento ve yönetimde yerlerini almışlardır. Bu ne büyük gururdur. Atamıza sonsuz teşekkür ve minnet borçluyuz.
İşte bugün İran özgürlük sancılarını bu çağda yaşamaktadır ve kadına veremediği hakları bugün kadınlar elde etme cabasındalar.
Sırf başını yarım açtı diye 22 yaşında bir kızı öldürdüler . Mehsa Amini bugün bu mücadelenin simgesi oldu. Tüm dünya ayaklandı. İşte kız çocuklarının eğitimi ve asıl temelde toplumun eğitiminin önemi… Çağdaşlık ve uygarlık ancak eğitim öğretimle kazanılır. Güçlü ve özgür kadınlar ,bilinçli ve uygar erkekler toplumun yaşam seviyesini belirler. Biz bu hakları alan bir toplum olmanın gururu ile bugün İran’a ve diğer ülkelere örnek ve model bir ülkeyiz. Türkiye Değişim Partisi olarak bu hakların daimi savunucusuyuz ve diğer ülkelerdeki kadınlara temelde eğitim olmak üzere daimi desteğiz.
Yaşasın özgür ve cesur kadınlar ve erkeklerin birlikte yürüdüğü uygar toplum.
Sonsuza dek Atatürk! Sonsuza dek Cumhuriyet!” diyerek İranlı kadınların haklı mücadelesini desteklediğini duyurdu. (tarafsizmanset.com)

Şefika Keskin : " İran’da ve Her Yerde Kadınlar Kazanacak"